FORVETLERİN HALA GOLÜ YOK!

FORVETLERİN HALA GOLÜ YOK!
Trabzonspor’un yeni kadrosuyla bazı sorunlar yaşayacağı tahmin ediliyordu ama bu kadarını hiç şüphesiz kimse beklemiyordu.

Teknik direktör Ersun Yanal, ilk 4 haftada 18 futbolcusuna şans verdi, değişik sistemler denedi ama bir türlü olmadı. Her bölgede problemler var. Şimdi gözler, takımına sahip çıkan Yanal’ın bundan sonraki kritik fikstürde ne tür çareler üreteceğinde.
Trabzonspor yepyeni bir kadroyla yola çıkmış ve bu yapının oturması için zamana ihtiyacı olacağı mesajları, hem yönetim hem de teknik heyet tarafından tekrarlanmıştı. Ancak sıkıntılar ilk 4 haftada beklentilerin çok üzerine çıktı. Karadeniz temsilcisi, ligin ilk haftasındaOnazi’nin 2 golüyle Kasımpaşa’yı mağlup ederken, ardından işler ters gitmeye başladı. Gaziantep önünde iyi mücadeleye rağmen son anlarda yenilen gol, Bordo-Mavililer’in ilk mağlubiyeti oldu. Daha sonra Osmanlısporkarşısındaki silik futbol beraberinde 2-0’lık sonucu getirirken, takım önceki gün Alanyaspor’a karşı dibe vurdu. Ligin yeni takımına karşı büyük sıkıntılar yaşayan Fırtına, anlık patlamaların dışında maçın kontrolünü tamamen rakibe bıraktı. 3-0 biten karşılaşma düşünüldüğünde tüm mevkilerde yaşanan sorunlar daha da dikkat çeker bir hâl aldı.
Kötü sonuçlardaki en büyük etkenlerden biri de golcülerin durumu. Ne Jun Suk, ne N’doye, ne deMuhammet Demir hâlâ rakip fileleri havalandıramadı. Ancak bu isimlerin beklenen işleri yapamamasının sebebinin özellikle kanatlardan beklediği topları alamamasını olduğunu da söylemek mümkün.
Orta saha çok kopuk
Kalabalık orta beşli de birbirinden çok kopuk bir görüntü içinde. Her futbolcu zaman zaman anlık pozitif işlere imza atıyor ama bunların hiçbiri Ersun Yanal’ın topla hızlı çıkma, kanatları kullanıp pivot santrforu topla buluşturma felsefesine uymuyor. Osmanlı maçında çok kötü oynayan Yusuf’u kesip Bero’yu oynatan Yanal’ın hem genç oyuncudan hem de beklentinin yüksek olduğu Castillo’dan şu an için mutsuz olduğu belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir