FIRTINA İKİNCİ YARI COŞTU

FIRTINA İKİNCİ YARI COŞTU
Süper Lig'in 13. haftasında Çaykur Rizespor'u konuk eden Trabzonspor, geriye düştüğü maçı ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1 kazanarak, ligde 2 maçlık galibiyet hasretine son verdi. Bordo-mavililere üç puanı getiren golleri Ekuban (pen.) ve Djaniny kaydet

MAÇTAN DAKİKALAR
Trabzonspor - Çaykur Rizespor karşılaşmasının başlama düdüğüyle birlikte bütün futbolcular 120 saniye süresince mücadele etmedi. Futbolcular, Süper Lig ve 1’inci Lig ekiplerinin aldığı ortak karar doğrultusunda yayıncı kuruluşu protesto eyleminde bulundu. 
Boldrin devam edemedi
OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | Çaykur Rizespor'da maç öncesi ısınmada sakatlanan Fernando Boldrin, ilk olarak 7. dakikada kendini yere bıraktı. Sonrasında oyuna dönüp kendini deneyen Fernando Boldrin, bir kez daha kendini yere bıraktı ve 10. dakikada oyundan çıkarken yerine Tunay Torun girdi.
13. dakikada savunma arkasına hareketlenen Djaniny, Ekuban'ın pasında topla buluşurken çizgiye inerek yaptığı vuruş Gökhan Akkan'da kaldı. 
SARI KART | 14. dakikada Rizespor'da Donsah, Ekuban'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. 
15. dakikada Trabzonspor, sol kanattan gelirken ceza sahası dışına çevrilen topta Nwakaeme'nin sert şutu, Rizespor savunmasından döndü. 
20. dakikada Rizespor'da Doğan Erdoğan'ın pasında sol kanatta boş kalan Melnjak'ın ortasını Edgar Ie, kayarak yaptığı müdahale ile kornere yolladı. 
22. dakikada Trabzonspor'da Flavio'nun ceza sahası dışından yaptığı vuruş, kaleci Gökhan'da kaldı. 
NWAKAEME DİREĞE TAKILDI!
25. dakikada Trabzonspor'da Nwakaeme'nin pasını kesen Donsah'ın vuruşu, Djaniny'nin önüne gitti. Kaleci ile karşı karşıya kalan Djaniny, topun dibine girmek isterken kaleci Gökhan Akkan çıkarmayı başardı. Dönen topu tekrar Trabzonspor kazanırken Nwakaeme, 26. dakikada ceza sahası içi sol çaprazdan vuruşunu yaptı ve köşeye doğru giden top direkten döndü. 
33. dakikada sol kanattan Nwakaeme'nin yüksek ortasına Djaniny dokunamadı ve Gökhan Akkan topu yumruklarıyla uzaklaştırdı. 

131319875_4003632503001711_7722880276112102339_o.jpg
PENALTI | 34. dakikada Çaykur Rizespor'da Michalak, Trabzonspor ceza sahası içinde Marlon'un müdahalesiyle yerde kalırken maçın hakemi Ali Şansalan penaltı noktasını gösterdi. 
GOL | 36. dakikada Çaykur Rizespor'da penaltıyı kullanan Milan Skoda'nın vuruşu, Uğurcan'ın müdahalesine rağmen ağlara gitti: 0-1.
38. dakikada Trabzonspor, çok etkili geldi. Gol sonrası, rakip ceza sahasında etkili olan Trabzonspor'da Ekuban'ın savunma arkasına attığı topa hareketlenen Djaniny'nin Gökhan Akkan'ın üzerinden aşırttığı topu son anda Çaykur Rizespor savunması, altı pasta uzaklaştırdı. 
43. dakikada Rizespor ceza sahası önünde topla buluşan Djaniny'nin şutu, üstten dışarı gitti. 
45+1. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Ekuban'ın sol ayağıyla yaptığı şut kaleci Gökhan Akan'da kaldı. 
Çaykur Rizespor, Trabzonspor deplasmanında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.
Trabzonspor'da büyük hata
46. dakikada ikinci yarının hemen başında Baker'ın geri pası, Tunay Torun'a gitti. Kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kalan Tunay, Uğurcan'dan sıyrılmaya çalışırken kendini yere bıraktı. 
SARI KART | 46. dakikada Tunay Torun'un penaltı noktasıyla kendini yere bırakması sonrası Ali Şansalan, Tunay'a sarı kartını gösterdi. 
Skoda'nın şutu direkten döndü!

 

131902655_4003632483001713_2781575184146841202_o.jpg
50. dakikada Onur'un ceza sahası içine yolladığı topta Skoda'nın top yere inmeden yaptığı sert vuruş, direkten oyun alanına döndü. 
PENALTI | 51. dakikada Trabzonspor'da Ekuban, Emir Dilaver'in müdahalesi ile yerde kaldı ve Ali Şansalan, bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. 
GOL | 53. dakikada Trabzonspor'da Ekuban, penaltıdan attığı golle takımına beraberliği getirdi: 1-1.
SARI KART | 56. dakikada Çaykur Rizespor'da Fernando, hakeme gösterdiği tepki sonrası sarı kart gördü.
OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | Trabzonspor'da 63. dakikada Lewis Baker'ın yerine Yusuf Sarı oyuna girdi. 
GOL | 65. dakikada Marlon'un ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Djaniny, soğukkanlı şekilde topu Gökhan Akkan'dan kurtararak ağlara gönderdi ve Trabzonspor'u öne geçirdi: 2-1.
OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | 72. dakikada Çaykur Rizespor'da Fernando ve Donsah, oyundan çıkarlarken Kemal Rüzgar ve Yasin Pehlivan oyuna girdiler. 
SARI KART| 76. dakikada rakiplerinden tek tek sıyrılarak ceza sahasına doğru topla hareketlenen Ekuban, ceza sahası ön çizgisinde yerde kaldı. Müdahaleyi yapan Emir Dilaver, sarı kart gördü. 
77. dakikada tehlikeli noktadan kullanılan serbest vuruştan Nwakaeme'nin şutu barajda kaldı.
80. dakikada Marlon'un ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşu Gökhan Akkan çıkardı. 
OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ | Trabzonspor'da 82. dakikada Ekuban'ın yerine Kamil Ahmet Çörekçi oyuna girdi. 
SARI KART | 90+3. dakikada Trabzonspor'da Kamil Ahmet Çörekçi, itirazları nedeniyle sarı kart gördü.
Kalan bölümde başka gol olmadı ve Trabzonspor, mücadeleden 2-1'lik sonuçla galip ayrıldı.
TRABZONSPOR - ÇAYKUR RİZESPOR İLK 11'LER
Trabzonspor: Uğurcan, Serkan, Edgar Ie, Vitor Hugo, Marlon, Flavio, Baker, Abdulkadir Parmak, Ekuban, Nwakaeme, Djaniny
Yedekler: Erce, Hüseyin, Hosseini, Yusuf Sarı, Safa Kınalı, Campi, Kamil Ahmet, Ahmet Canbaz, Atakan Gündüz, Faruk Can
Çaykur Rizespor: Gökhan, Onur, Emir, Meriah, Melnjak, Doğan, Donsah, Michalak, Boldrin, Fernando, Skoda
Yedekler: Zafer, İsmail, Selim, Murat, Mithat, Yasin, Tunay, Jovancic, Kemal, Samudio
Djaniny 3, Nwakaeme 2 maç sonra formasına kavuştu
Trabzonspor’da son olarak Süper Lig’in 10’uncu haftasındaki MKE Ankaragücü karşılaşmasında sonradan oyuna dahil olan ve daha sonra yaşadığı sakatlık sonrası Demir Grup Sivasspor, Hes Kablo Kayserispor ile kupadaki Adana Demirspor karşılaşmalarında forma giyemeyen Djaniny, Çaykur Rizespor müsabakasına ilk 11’de başladı. Ayrıca sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Nwakaeme de iki maç aradan sonra formasına kavuştu.
Campi, 4 maç sonra
Trabzonspor’da son olarak Süper Lig’in 9’uncu haftasındaki Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşmasında kadroda yer alan ve sonraki lig ve kupada oynanan 4 maçta da kadroya giremeyen savunma oyuncusu Gaston Campi, Çaykur Rizespor maçının 21 kişilik kadrosunda kendine yer buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir