FIRTINA DERBİYE HAZIR

FIRTINA DERBİYE HAZIR
Süper Lig'in 6. haftasında zorlu rakibi Fenerbahçe'ye konuk olacak olan Trabzonspor'da karşılaşma öncesi teknik direktör Eddie Newton “Takımımız potansiyeli ortada. Tek eksik bu potansiyeli ortaya çıkarmak ve şimdi tam da bunun zamanı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Eddie Newton, Fenerbahçe derbisi öncesi oyuncularla yaptığı toplantıda net ifadeler kullandı. İngiliz hoca, Fenerbahçe maçında çok farklı bir kimliğe bürünmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Bizim potansiyelimiz ortada. Zaman zaman çok doğru işler yapıyoruz ama bunu 90 dakikaya yaymamız lazım. Yani tek eksiğimiz; var olan potansiyelimizi ortaya çıkarmak ve şimdi tam olarak bunun zamanı. Fenerbahçe karşılaşmasında savaşan, yardımlaşan ve mücadele eden bir takım sahada görmek istiyorum. Bunun için herkes üzerine düşeni yapacak, yapmak zorunda. Artık kayıp istemiyorum. Bize verilen desteği boşa çıkarmaya kesinlikle hakkımız yok" ifadesini kullandı.. 

TAM SAHA PRES YAPMALIYIZ
48 yaşındaki hoca, derbide galibiyete götürecek formülü de buldu. Fırtına, Fenerbahçe maçında tam saha pres ile sonuca gitmeye çalışacak. Oyuncularını uyaran Newton, "Koşmayan, mücadele etmeyen oyuncu istemiyorum. Herkes yüzde yüzü neyse onu verecek. Bu derbi bir şeyleri gösterme maçıyla öyle oynayacağız" ifadelerini kullanan İngiliz hoca, oyuncularından saha içinde yardımlaşmalarını ve özellikle de pres sonucu orta saha üstünlüğünü ele geçirerek sonuca gitmeye çalışmalarını istedi. Bu arada Newton'un talebeleri ile zaman zaman bire bir görüşmeler yapması da dikkat çekiyor. Bu görüşmelerde tecrübeli isimlerden daha çok sorumluluk almalarını isteyen Newton'un derbide beklentisinin büyük olduğu belirtildi.
KUPADA YENMİŞTİ
Rakibine karşı ligde uzun zamandır dış sahada kazanamayan bordo-mavililer, geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenmişti. Karadeniz ekibi, Fenerbahçe'yi İstanbul'da oynanan rövanş maçında Sörloth (2) ve Novak'ın golleriyle 3-1 mağlup ederek finale yükselen taraf olmuştu.122289899_3840194946012135_6729665719809046005_o.jpg

BİR MAÇTAN FAZLASI

Sezona istediği gibi başlayamayan bordo-mavililer için Fenerbahçe derbisi hayati önemde. Beşiktaş ve Başakşehir'e kaybeden Trabzonspor tek galibiyetini 3. haftada Yeni Malatyaspor karşısında alırken, son maçta özellikle önemli isimlerin de yokluğunda takım çok kötü bir performans sergiledi. Yönetim, gidişatla ilgili Newton'dan rapor isterken, İngiliz teknik adam için pazar günküi Fenerbahçe maçı çok kritik olacak.
DERBİ 11'İ ŞEKİLLENİYOR
Kadro istikrarında ciddi sıkıntılar yaşayan Trabzonspor'un, Fenerbahçe derbisi öncesinde de kadrodaki belirsizlikler sürüyor. Uğurcan, Pereira, Hugo, Edgar, Marlon, Flavio, Baker, Abdülkadir Ömür, Nwakaeme ve Afobe'den oluşan 10 ismi netleştiren İngiliz teknik adam bir oyuncu konusunda ise karar veremedi. Bir taraftan orta sahayı kalabalık tutarak rakibini baskı altına almayı planlayan Newton, diğer yandan ofansif bir futbolcuyu değerlendirerek hücum zenginliğini de ele geçirmek istiyor. Newton'un üçlü orta saha oynaması durumunda Kamil Ahmet Çörekçi'yi bu mevkiye yerleştirecei, ofansif bir futbol konusunda karar kılması durumunda ise Semedo ile Diabate arasında bir tercih yapacağı da öğrenildi.
KALEYİ GÖREN BOMBALASIN
Derbi öncesi adeta olağanüstü hal ilan edilen Trabzonspor'da antrenmanlar da kıran kırana geçiyor. Eddie Newton yönetimindeki idmanda taktiksel çalışmalar gerçekleştirildi. Futbolcuların yapılan çalışmadaki isteği teknik heyeti sevindirdi. İngiliz hoca özellikle Baker, Diabate ve Nwakaeme gibi şutörlerine kaleyi gördükleri yerden vurmalarını söylediği belirlendi.
16 KURTARIŞ YAPMIŞTI
Karadeniz ekibinin file bekçisi Uğurcan Çakır, derbi öncesi ekstra çalışmalar yapıyor. 24 yaşındaki eldiven, bordo-mavililerin yaşadığı bu zorlu süreçten en iyi şekilde çıkacağını belirtirken, Fırtına geçen sezon Fenerbahçe ile oynanan 2 lig maçında Kadıköy'de 1-1 berabere kalırken, evinde ise 2-1 kazanmıştı. Bu 2 derbide kaleci Uğurcan, toplam 16 başarılı kurtarış yapmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir