FIRAT KALKANI OPERASYONU NE KADAR SÜRECEK?

FIRAT KALKANI OPERASYONU NE KADAR SÜRECEK?
Başbakan Yıldırım, "Suriye'nin güneyinde güvenli bir alan oluşturma faaliyetleri devam edecek, Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan bahsediyorum." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de (Türkiye'nin güneyinde) güvenli bir alan oluşturma faaliyetlerinin devam edeceğini belirterek, Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan bahsediyorum. Aynı zamanda yurt içinde de belirlenmiş 10-12, terör örgütlerinin yuvalandığı bölgeleri de bertaraf etmek için askerimiz, jandarmamız, polisimiz, geçici köy korucularımız canla başla çalışıyor." dedi.
"Belediye başkanı olsun, meclis üyesi olsun ve diğer kamu görevlileri için de benzer uygulama yapılacak"
Bölücü terör örgütüyle irtibatlı devlet memurlarının görevden uzaklaştırılması konusuna da değinen Yıldırım, şunları söyledi:
"Bunun ilk uygulaması Milli Eğitim'de başladı ve bugünlerde de İçişleri Bakanlığı, valilikler, belediyeler hakkında bu tip suça karışmış, bölücü terör örgütüne yataklık etmiş, destek olmuş, onlarla birlikte çalışmış, kamu kaynaklarının terör örgütünün amaçları doğrultusunda kullanılmasına rıza göstermiş veya izin vermiş olan belediye başkanı olsun, meclis üyesi olsun ve diğer kamu görevlileri için de benzer uygulama yapılacak. Bunların nasıl yapılacağı kararnamede açık şekilde belirtilmiştir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir