FETÖ'YE ABD’DEN BÜYÜK ŞOK

FETÖ'YE ABD’DEN BÜYÜK ŞOK
Terör örgütü lideri Fethullan Gülen'e çok güvendiği ABD de sırtını döndü. FETÖ'nün Los Angeles'taki 3 okulu için kapatma kararı alındı.

ABD'nin California eyaletine bağlı Los Angeles kentinde faaliyet gösteren FETÖ bağlantılı üç Magnolia okulunun sözleşmelerinin yenilenmemesi ile ilgili karar, Los Angeles Eğitim Kurulunda 6 evet-1 çekimser oyla alındı.2 saati aşkın bir süre salonda bulunan okul yöneticilerini ve öğrencilerini dinleyen kurul üyeleri, oylama öncesinde "okulun finansal hesap verebilirlik açısından üzerine düşeni yapmadığının" altını çizdiler.Kurul üyeleri, okullardan istenen bazı önemli finansal belgelerin ilgili kurumlara göndermediği ya da çok geç gönderdiği ve bu durumun birden fazla kez yaşandığını belirttiler.
7 ÜYENİN 6'SI "KAPATILSIN" DEDİ
Daha sonra 7 üyeli kurulda yapılan oylamada 1 üyenin çekimser oyuna karşı 6 üye, üç Magnolia okulunun sözleşme yenileme talebini reddetme kararı aldı.Red kararının ardından okulların Los Angeles'taki bir üst kurula ve eyalet düzeyinde de California Eğitim Kuruluna temyiz için başvurma hakkı bulunuyor.Sözleşme yenileme kararı alabilmek için üç okulun 1 Temmuz 2017 tarihine kadar süresi bulunuyor. Bu süre içerisinde okulların, gerekli finansal hesap verebilirlik kriterlerini yerine getirememesi durumunda temelli kapatılacağı bildirildi.
FİNANSAL USÜLSÜZLÜKLER VAR
Sözleşmesinin yenilenmesini talep eden Reseda Magnolia Bilim Akademisi 1, Van Nuys Magnolia Bilim Akademisi 2 ve Carson Magnolia Bilim Akademisi 3'e geçen salı günü Los Angeles Birleşik Okul Bölgesi yönetimi tarafından gönderilen elektronik postalarda eğitim kuruluna "yenileme talebinin reddedilmesi tavsiyesinin" yapılacağı iletilmişti. Okul bölge yönetiminden yerel medyaya konuşan bir yetkili, "Magnolia okullarındaki finansal usülsüzlükler ve Türkiye'den H-1B çalışma vizesiyle çok fazla sayıda öğretmen ve çalışan getirilmesinin ana unsurlar olduğu" değerlendirmesini yapmıştı.
OKUL YÖNETİSİ İTİRAF ETTİ
Ağustos ayı sonunda Los Angeles Times gazetesine verdiği mülakatta FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'le bağını kabul eden Magnolia Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Yapanel, "Gülen'in öğretilerine inandığını ve onun kendisine ilham kaynağı olduğunu" ifade etmişti. Halen California'da toplamda 10 yerleşkede sözleşmeli eğitim veren Magnolia Okulları, FETÖ'nün ABD'deki en önemli okul ağlarından biri olarak biliniyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir