FETÖ ASKER İMAMLARINI MÜLAKATLA ALMIŞ

FETÖ ASKER İMAMLARINI MÜLAKATLA ALMIŞ
İtiraflar üzerine deşifre olan "hususi sorumlu" öğretmen, FETÖ içerisindeki bu görev için mülakata tabi tutulmuş. Gözaltına alınan öğretmen, "askerlerden sorumlu olan herkes mülakata girdi" dedi.

FETÖ'cü bir astsubayın itirafı üzerine deşifre olan "hususi sorumlu" öğretmen, örgüt içerisindeki bu görev için mülakata tabi tutulduğunu anlattı. Mülakatı geçtikten sonra da bütün gazete, dergi aboneliklerini iptal ettirip arkadaş ortamını değiştirdiğini ve bu şekilde örgütle irtibatını kopardığını söyleyen itirafçı öğretmen, "O yüzden de açığa da alınmadım" dedi.
KİMSE FARKETMEMİŞ
Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturma dosyasına giren bir itirafçı astsubayın ifadesi, TSK'yı ele geçiren örgütün sivil yapılanmasında yer alan imamların açığa çıkmaması için izlediği yöntemi deşifre etti. Önemli itiraflarda bulunan astsubay, örgüt içerisinde "hususi sorumlu" olarak tanımlanan FETÖ'cü askerlerden sorumlu bir sivil imamın da ismini verdi. Öğretmen olduğu anlaşılan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın açığa aldığı ya da ihraç ettiği öğretmenler arasında yer almadığı belirlenen hususi sorumlu da tutuklandı.
MÜLAKATLA SORUMLU OLMUŞ
İfadesine ulaşılan öğretmen, 2008 yılında askerlerden sorumlu kişi olarak görevlendirilmek istendiğini anlattı. Bunun ardından Balıkesir'den İzmir'e çağrıldığını kaydeden öğretmen, "Mülakata tabi tutuldum. Asker sorumluları mülakat ile seçilirdi" ifadelerini kullandı. Mülakatı geçtikten sonra üst düzey bir örgüt mensubunun "Artık cemaatle tüm irtibatını kopar, tamamen temizlen" dediğini aktaran öğretmen, gazete ve dergi aboneliği iptal ettiğini, sohbet ve toplantılara katılmadığını, örgüte ait sendika, dernek, okul, dershaneyle irtibatını kestiğini ve tüm arkadaş gruplarıyla bağını 8 senedir kopardığına dikkat çekti. Bu nedenle de deşifre olmadığına dikkat çeken öğretmen, "Bu soruşturmaya kadar kimsenin benden haberi olmadı ve açığa da alınmadım" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir