EURO 2020'de Türkiye gruptan nasıl çıkar? İ

EURO 2020'de Türkiye gruptan nasıl çıkar? İ
A Milli Futbol Takımı, EURO 2020'de ilk maçında İtalya'ya 3-0, ikinci müsabakasında ise Galler'e 2-0 mağlup olarak gruptan çıkma şansını zora soktu. Buna rağmen ay-yıldızlı ekibin, gruptan çıkma ihtimali devam ediyor.

Turnuvada en iyi grup üçüncüsü olan 4 takım daha bir üst tura yükselecek. A Milli Takım, bu şansı yakalamak için öncelikle son maçta İsviçre'yi yenmek zorunda... Türkiye son maçlar öncesi grubunda 0 puanla 4. sırada yer alırken, İsviçre'nin 1, İtalya'nın 6, Galler'in ise 4 puanı bulunuyor. Millilerin bir başka dezavantajı da -5 averaja sahip olması. 
En iyi üçüncü takım belirlenirken, 6 grupta yer alan üçüncü sıradaki ekiplerin verileri masaya yatırılacak. Bu ülke takımları arasında öncelikle en fazla puan toplayan, daha sonra en fazla averajı olan, en fazla gol atan ekipler doğrudan son 16'ya kalacak. Yani, puan farkının olduğu durumlarda puan; averaj söz konusu olduğunda averaj; gol söz konusu olduğunda atılan gol belirleyici olacak. Şu anki duruma göre şansımızın en yakın olduğu iki grup mevcut; D ve F Grubu...
GÖZLER B GRUBU'NDA
A Milli Takım'ın gruptan çıkma hesapları bakımından en önemli gruplardan biri de B Grubu. Danimarka gruptaki son maçında Rusya karşısında galip gelir ve Finlandiya'da güçlü Belçika'ya kaybederse üç takım da grubunu 3'er puanla bitirecek. Bu durumda Rusya'nın grubu -3 ya da daha kötü bir averajla tamamlama ihtimali var. Eğer Belçika'da Finlandiya karşısında 4 farklı galip gelirse, Danimarka da Rusya'ya en az 2 fark atarsa A Milli Takım'ın galibiyeti son 16'yı getirme ihtimalini arttıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir