"ETKİLİ ÖĞRETMENLİK EĞİTİMİ"

"ETKİLİ ÖĞRETMENLİK EĞİTİMİ"
Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü'ne bağlı 11 kreşin yöneticileri ve öğretmenlerine, okul öncesi eğitim uzmanı Halime Özegen tarafından "Etkili Öğretmenlik Eğitimi" başlıklı seminer verildi.

Kartal Belediyesi Atalar Çocuk Gelişim Merkezi'nde düzenlenen eğitimden önce ise TAK Kartal tasarımcıları tarafından Kartal Belediyesi'ne bağlı kreşlerde görev yapan eğitmen ve idarecilere, TAK Kartal'ın gerçekleştirdiği son projelerle ilgili sunum yapıldı. Sunumun ardından başlayan seminerde Halime Özegen, interaktif sunumu ve verdiği örneklerle, okul öncesi çocuklar ve onların eğitimi ilgili ilginç bilgiler verdi. Eğitimin sonunda  Kartal Belediyesi Kreş Müdürü Elif  Dipşar Yavuz tarafından okul öncesi eğitim uzmanı Halime Özegen'e plaket takdim edildi.
Kartal'da bulunan ve Kartal Belediyesi'nin en önemli projeleri arasında yer alan 11 kreşin idareci ve öğretmenlerine yönelik bilgilendirme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kartal Belediyesi Atalar Çocuk Gelişim Merkezi'nde sabah mesaisine başlayan kreş öğretmenlerine önce TAK Kartal ekibi bir sunum yaptı. TAK Kartal'ın gerçekleştirdiği ve planladığı son proje ve fikirlerden oluşan sunumun ardından okul öncesi eğitim uzmanı Halime Özegen'in verdiği eğitim başladı. Kendisi de uzun yıllar öğretmenlik yapan Özegen, "Etkili Öğretmenlik Eğitimi'nde önce her çocuğun sevgi dilinin farklı olduğunu söyledi. Çocukların onay sözleri duymak istediğini, belirli zamanlarda fiziksel temas kurularak sevgi görmek istediğini kaydeden Özegen, armağan almanın da çocuklarda davranışların pekiştirilmesinde önemli rol oynadığını ve nitelikli beraberlik kurmanın yani birlikte keyif alınabilecek etkinler yapmanın, çocuk gelişimine büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Hizmet davranışlarının da aşırıya kaçmamak kaydı ile önemli olduğunu vurgulayan Özegen, sahneye 6 kreş öğretmenini davet ederek onlara alüminyum folyolara sarılı toplar dağıttı. Öğretmenlerden, ellerindekinin ne olduğunu tahmin etmelerini isteyen Özegen, patates, limon ve kivi çıkan paketler üzerinden çocukları sınıflandırdı. Kivi çocukların, belirli amaca yönelebilen çocuklar olduğunu ve onlara, bu özelliklerine göre yaklaşılması gerektiğini kaydeden Özegen; limon çocukların, girdikleri ortama renk katan, tat veren çocuklar olduğunu, patates çocukların ise çiğ patates örneğinde olduğu gibi pişirilmesi gerektiğini kaydetti. Çocukların görsel, işitsel ve kinetik algılama yönleri olduğunu belirten Özegen, görsel algısı güçlü çocuklara görsel temalar kurularak verilen eğitimin daha başarılı olacağını söyledi. Bu gruptaki çocukların; yoğun mimik kullanan, kitabını, üzerini, başını düzenli tutan çocuklar olarak fark edilebileceğini kaydeden Özegen, işitsel algısı yoğun çocukların ise genellikle çok konuşan çocuklar olarak tespit edilebileceğini söyledi. Bu gruptaki çocukların yabancı dil öğrenmeye ve enstrüman çalmaya yatkın olduğunu belirten Özegen, bu çocuklardan sessiz kitap okumalarının beklenmemesi gerektiğini kaydetti. Kinetik algısı yoğun olan çocukları hep masaların üzerinde , sürekli hareket halinde görülebileceğini belirten Özegen, bu çocukların hareket ile iletişim kurmaya yatkın olduklarını, grup kurma ve liderlik becerilerinin yüksek olduğunu söyledi. Öğretmenlere, çocukları bu özelliklerine göre tespit edip ona göre yaklaşım belirleme konusunda hassas olmalarını tavsiye eden Özegen, çocukların öğretmeni örnek aldığını belirterek huzuru sağlanmış bir sınıfta en yaramaz öğrencinin bile bir süre sonra ortama uyum sağladığını vurguladı. Özegen, farklı örneklerle 'Etkili Öğretmenlik' konusunda kreş öğretmenlerine tavsiyelerde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir