Esenyurt ’ ta gönüllü geri dönüş’ başladı

Esenyurt ’ ta gönüllü geri dönüş’ başladı
Ülkelerine dönmek isteyen Suriyeliler ile çalışma yürüten Esenyurt Belediyesi, bu kapsamda organizasyon düzenlemeye devam ediyor. ‘Gönüllü Geri Dönüş’ projesi kapsamında başvuru yapan 32 Suriyeli daha sınır bölgelerine gönderildi.


Esenyurt Belediyesi, ‘Gönüllü Geri Dönüş’ projesi kapsamında ülkelerine dönmek isteyen Suriyeliler için çalışmalarını sürdürüyor. Proje kapsamında ikinci kafile olarak 3 ayrı bölgeye 32 Suriyeli daha yolcu edildi. Hatay ve Kilis’teki sınır kapılarına gönderilen Suriyeliler için uğurlama töreni de düzenlendi.
“VATANDAŞLARIMIZ DAHA HUZURLU YAŞARLAR”
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından uğurlanan Suriyeliler; Halep, Şam ve Afrin’e geçecek. Uğurlama sırasında konuşan Başkan Bozkurt, Pandemi şartları nedeniyle ara verdikleri uygulamaya yeniden başladıklarını söyledi. Geri dönüş taleplerini aldıktan sonra tüm işlemleri yürüttüklerini ifade eden Başkan Bozkurt, “Artık Esenyurt’un dışından da başvurular var. 6 kişi Bağcılar’dan geldi. Umarım bu her tarafta uygulanır. Hem Suriyeli vatandaşlar ülkelerinde rahat bir nefes alır hem de Türkiye’deki vatandaşlarımız daha huzurlu yaşarlar“ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir