ERTUĞRULGAZİ VE SÜLÜNTEPE’YE İKİ MÜJDE BİRDEN

ERTUĞRULGAZİ VE SÜLÜNTEPE’YE İKİ MÜJDE BİRDEN
İmarı bulunmayan Ertuğrulgazi ve Sülüntepe Mahallelerinde İBB tarafından 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışmaları yürütülürken Pendik Belediyesi de bölgenin bir an önce doğalgaza kavuşturulması için çalışmalara başladı.

Bölgeyi imara kavuşturmak üzere yürütülen çalışmalar kapsamında Pendik Belediyesi, 4706 Sayılı Kanuna dayanarak hak sahiplerine tapularını vermişti. Mülkiyet probleminin çözüme kavuşturulmasının ardından Büyükşehir Belediyesi, Ertuğrulgazi Mahallesi ve Sülüntepe Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan bölgede 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışmalarına başladı. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının onaylanmasının ardından Pendik Belediyesi, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planını yapacak.
İmar planlarının tamamlanmasının ardından söz konusu alanlarda parselasyon yapılarak imar tapuları hak sahiplerine verilecek. Böylece nitelikli yapılaşma için kentsel dönüşümün de önü açılacak.
Doğalgaz için altyapı geliyor
Öte yandan doğalgaz altyapısının da bulunmadığı bölge için imar planlarının ve parselasyon çalışmalarının belli bir zaman alacağı ve yapı sahiplerinin mağdur olabileceği durumunu göz önüne alan Pendik Belediyesi, gerekli çalışmaları başlattı. Bölgenin tamanında doğalgaz altyapı hatlarının imal edilebilmesi için İGDAŞ’la koordinasyon sağlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir