ERDOĞAN:"YEREL PARALARIMIZLA ALIŞVERİŞ YAPALIM"

ERDOĞAN:"YEREL PARALARIMIZLA ALIŞVERİŞ YAPALIM"
Kayseri'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz sonrası faiz, borsa ve döviz hareketleri üzerinden darbe yapmaya çalışıyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Sanayi Odası ödül töreninde konuştu. "15 Temmuz ihaneti sonrası ülkemize sahnelenmeye çalışılan oyunların farkındasınız. Faiz, borsa döviz hareketleri üzerinden darbe yapmaya çalışıyorlar." dedi.
"NE OLURSA OLSUN FAİZ ORANLARINI DÜŞÜRMEK GEREKİYOR!"
Erdoğan, "Ne olursa olsun faiz oranlarını düşürmek gerekiyor. Faiz oranlarını düşürelim ki yatırımcının önünü açalım. İşsizliğin en önemli sebebi yatırımların durmasıdır. Faizi indiremezsek yatırımcı kaybederiz." diye konuştu. Kayseri'deki bazı alışveriş merkezlerinde dövizle kiralamaların yapıldığına değinen Erdoğan, bir işyeri sahibi ile yaptığı konuşmayı da anlattı.
"DÖVİZ ÜZERİNDEN DARBE YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR!"
İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:
Siz değerli işadamlarımızı özellikle böyle anlamlı bir toplantıda bizi biraraya getirmeniz nedenyle şükranla anıyorum. Yaklaşık bir yıllık aranın ardından Kayseri'de siz ticaret erbabımızla biraraya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Kayseri Sanayi Odası ödül töreninin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
Sizler işiniz gereği müşteri ile doğrudan muhattap olan insanlarsınız. 14 yıldır olduğu gibi bugünde sizlerin hassasiyetine tercüman olmaya çalışıyoruz. 15 Temmuz ihaneti sonrası ülkemize sahnelenmeye çalışılan oyunların farkındasınız. Faiz, borsa döviz hareketleri üzerinden darbe yapmaya çalışıyorlar.
"YEREL PARALARIMIZLA ALIŞVERİŞ YAPALIM"
Rusya, İran ve Çinle görüştük. Yerel paralarımızla alışveriş yapalım. Rusya ile ruble, Çin'le Yuan ile, İran ile Dinar'la alışveriş yapacağız. Bir tuzak kuruldu bu tuzağı bozmamız lazım.
"KİRALAMALAR TL'YLE YAPILSIN"
Şimdi ismini de vereceğim, bir tanesini sordum, dedim 'Onun burada alışveriş merkezi vardı, o nasıl veriyor?' 'Dövizle' dediler. ' Mehmet Bey bir arasana' dedim. Az önce şimdi aradı, uçakta yakaladık. 'Böyle, böyle, sen hala bu olaylar oluyor dövizle veriyormuşsun.' dedim. İsmini de vereceğim Süleyman Bey, Çetinsaya dedi ki 'Mesajı aldım, emrinizdir, hemen TL'ye çeviriyorum.'
Şimdi o alışveriş merkezinde olan bütün esnaf kardeşlerim hemen bu işi TL'ye çevirsinler, aksi takdirde Vali Bey'e veya Belediye Başkanı'na durum bildirilsin, takipçisiyiz ama aynı şekilde diğer alışveriş merkezlerinin patronlarına da sesleniyorum, eğer vatanseversek, eğer milliyetperversek gelin bir defa şu dövizleri TL'ye çevirmek suretiyle, bak bu kiracıyı bir kaybedersen, bir giderse ondan sonra boş dükkana talim edersin.
Bu söylediğim benim bütün dövizle olan kiralama sistemlerinden bahsediyorum. Biz şimdi devlet olarak mesela ihalelerde bile istisnalar bir kenara TL olarak ihaleleri yapma noktasında hükümetimiz böyle bir planlama kararı aldı. Bu adımları böyle atacağız."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir