Erdoğan'dan Ermenilere 24 Nisan mesajı

Erdoğan'dan Ermenilere 24 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermeniler Patriği'ne gönderdiği mesajda, "Birinci Dünya Savaşı koşullarında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermeniler Patriği Sahak Maşalyan'a gönderdiği mesajda, "Birinci Dünya Savaşı koşullarında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.
Erdoğan mesajında ayrıca, "Acıları büyütmek yerine bin yıla varan köklü birlikteliğimizle geleceği beraber inşa edelim" dedi.
Birinci Dünya Savaşı'nın yaşandığı dönemin Osmanlı İmparatorluğu için çok acılı bir dönem olduğunu hatırlatan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 
"Bu ortak acıları, dini, etnik, kültürel hiçbir ayırım gözetmeden anlamak ve paylaşmak bir insanlık vazifesidir.
Yüzyıllarca sevinç ve tasada ortak olan bizlerin, geçmişin yaralarını birlikte sarması ve insani bağlarını daha da kuvvetlendirmesi önemlidir.
Bu anlayışla acıları büyütmek yerine bin yıla varan köklü birlikteliğimizden ilham alarak geleceği beraber inşa etmemiz gerektiğine inanıyorum.
Nitekim komşumuz Ermenistan’la bu amaçla olumlu bir süreci başlatmış bulunmaktayız.
Normalleşme sürecinin, iki komşu ülke arasında yakın işbirliğinden yana olan Ermeni kökenli vatandaşlarımızca da samimiyetle desteklendiğini biliyor ve bunu çok önemsiyorum."
"TARİHİ BİR FIRSAT"
İki ülkenin attığı adımları tarihi fırsat olarak niteleyen Erdoğan, mesajını şöyle bitirdi:
"Çok uzun yıllar sonra bölgemizde kalıcı barış ve istikrar adına ortaya çıkan bu tarihi fırsatın değerlendirilmesine sizlerin de güçlü katkı vermesini bekliyorum.
Bu topraklardaki asırlara sâri birlikteliğimiz boyunca kültürel ve beşeri hayatımızda silinmez izler bırakan Ermeni vatandaşlarımızın, huzur, güven ve emniyet içinde hayatlarını idame ettirmeleri için her türlü gayreti göstereceğimizden emin olmanızı istiyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, Birinci Dünya Savaşı’nda yitirdiğimiz Osmanlı Ermenilerini tekrar saygıyla anıyor, anma merasimine iştirak eden tüm vatandaşlarıma selam ve hürmetlerimi iletiyorum."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir