ERBAKAN VAKFI TÜRKİYE’DE BİR İLKİ BAŞARIYOR

ERBAKAN VAKFI TÜRKİYE’DE BİR İLKİ BAŞARIYOR
Teknoloji Bakanı Fikri Işık ‘i ziyaret eden Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi ve İl Başkan Yardımcısı Erhan Erdoğan vakfın geliştirdiği proje hakkında Fikri Işık ‘a bilgi verdiler.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Türkiye’de gerçekleştirdiği proje ile bir ilke imza attı.
Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ‘i ziyaret eden Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi ve İl Başkan Yardımcısı Erhan Erdoğan vakfın geliştirdiği proje hakkında Fikri Işık ‘a bilgi verdiler. 23- 24—25 Ekimde yapılacak olan Uluslararası Kıbrıs sempozyumu hakkında istişarelerde bulundular. 
ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ ARASI “Milli Sanayi ve Teknoloji Hamlesi” 
Türkiye’de yıllardır yerli otomobil üretecek müteşebbis aranmasına rağmen sonuç alınamaması bunun en büyük göstergesi durumunda olduğunu söyleyen Necmettin Erbakan Vakfı İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi  Tüm bu sebeplerden ötürü Türkiye’de müteşebbis ruhunun ortaya çıkarılabilmesi için ortaöğretim kurumlarında bilinç oluşturmak amaçladıklarını söyledi.
Sanayi yatırımları için en önemli iki unsur finansman ve müteşebbistir. Finansman meselesi devlet teşvikleri, finans kurumları ve çeşitli ortaklıklarla önemli ölçüde çözülebilir, ancak toplumda müteşebbis ruhu olmadan yatırımlarda istenilen seviyeye ulaşılması mümkün değildir. Özellikle Türkiye’nin son dönemlerde yaşadığı yatırım sıkıntılarının temelinde de müteşebbis ilgisinin azlığı yatmaktadır. Türkiye’de yıllardır yerli otomobil üretecek müteşebbis aranmasına rağmen sonuç alınamaması bunun en büyük göstergesi durumundadır. Tüm bu sebeplerden ötürü Türkiye’de müteşebbis ruhunun ortaya çıkarılabilmesi için ortaöğretim kurumlarında bilinç oluşturmak amaçlanmaktadır. 
TÜRKİYE’DEKİ RESMİ VE ÖZEL LİSELERİN 9, 10, 11 VE 12. SINIF ÖĞRENCELERİ
Proje, Konferans ve Yarışma faaliyetlerini kapsamaktadır. Konferanslar ortaöğretim kurumlarında proje takvimini kapsayan süre içerisinde okul idaresiyle koordineli şekilde gerçekleştirilecektir.
Konferans konusu; Türkiye’nin sanayi ve teknoloji tarihinin -3D görsel olarak- sunumu şeklinde olacaktır. Ayrıca konferansın içeriğinde müteşebbis ruhunun ülkemiz için adeta kahramanlık ile eşdeğer olduğu bilinci verilmeye çalışılacaktır. 
Yarışma; ortaöğretim öğrencilerinden oluşacak en fazla 5’er kişilik grupların katılımıyla yapılacaktır. Yarışmaya katılan ekipler, istedikleri konuda detaylı bir sanayi yatırım projesi üretecekler ve bunları hem yazılı olarak hem de görsel olarak hazırlayacaklardır. 
Yarışma projeleri, öncelikli olarak yazılı veya görsel sunulacak, elemeyi geçerek finale kalan projeler ekipler tarafından sözlü olarak ayrıca sunulacaktır.
Yarışma jürisi projeyi yürütecek kurumlardan seçilen isimlerle oluşturulacaktır.
Yarışmada dereceye giren ekiplere daha sonra belirlenecek miktarda para ödülü verilecektir. Ayrıca okullara da aynı şekilde para ödülü uygulanacaktır.
Dereceye giren ekiplerin tamamı, Türkiye’deki ve Avrupa’daki önemli sanayi kuruluşlarının üretim tesislerini de gezeceklerdir. 
KONFERANS KRİTERLERİ 
    Özgüven, Milli Duruş telkin edecek,
    Fedekarlık öne çıkacak,
    Dinleyenler  teknolojik açığı kapatmak için kendiliğinden sorumluluk duyacak
Rol modelleri olacak (Nuri Demirağ, Necmettin Erbakan vb…) ve sevdirilecek. Dinleyen kendisiyle özdeşleştirecek, İnsanlık, İslam Dünyası, Türkiye misyonunu kapsayacak,
Teknoloji ve yeniliğin İslam’ın bir gereği ve sonucu olduğunu anlatacak,Müslümanların teknoloji ve yeniliklerin öncüsü olması gerektiği tarihi ve dini bilgilerle belirtilecek.
PROJEYİ YÜRÜTECEK KURUMLAR 
Sanayi Bakanlığı
TOBB
Üniversiteler
Tübitak
Esnaf ve Sanatkarlar Odası 
PROJENİN MALİYETİ 
Proje maliyeti sponsorlar tarafından karşılanacaktır.
-    Özel Sanayi Kuruluşu
-    İşadamları Dernekleri
-    TV
-    Basın Yayın
-    Ulaşım
-    Konaklama – Yiyecek İçeçek
-    Telekomünikasyon
Teknoloji
YARIŞMA JÜRİSİ 
Yarışma jürisi projeyi yürütecek kurumlardan seçilen isimlerle oluşturulacaktır 
YARIŞMA ÖDÜLLERİ 
Yarışmada dereceye giren ekiplere daha sonra belirlenecek miktarda para ödülü verilecektir. Ayrıca okullara da aynı şekilde para ödülü uygulanacaktır.
Dereceye giren ekiplerin tamamı, Türkiye’deki ve Avrupa’daki önemli sanayi kuruluşlarının üretim tesislerini de gezeceklerdir. 
PROJE TEKNİK EKİBİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir