"EN HAYIRLI İŞLERDEN BİRİ"

"EN HAYIRLI İŞLERDEN BİRİ"
Pendik Belediyesi tarafında sahil alanında düzenlenen Kitap Fuarı yoğun ilgi gördü. Pendik Belediye Başkanı Dr. Şahin, "Yaptığımız en hayırlı işlerden biri" dedi.

54 büyük yayınevi, binlerce kitap, 100’e yakın imza günü, 20 söyleşi.. Hepsi, Pendik Belediyesi tarafından Sahil Alanı’nda düzenlenen Pendik Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu. 20-29 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda indirimli kitap satışları, her gün bir yazarın imza günü ve söyleşisinin yanı sıra, ayrıca yayınevleri de kendi imza günleriyle yazarlarını okurlarla buluşturdu. 
"EN HAYIRLI İŞLERDEN BİRİ"
Fuarın açılış töreni ise yoğun bir katılımla gerçekleşti. Siyasiler, Belediye Başkanları, yazarlar ve her yaştan kitapsever sahilde kurulan fuar alanında bir araya geldi. Törende konuklara ve vatandaşlara hitap eden Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, "Yaptığımız en hayırlı işlerden birini gerçekleştiriyoruz. İnancımızın ilk emri 'oku' diye başlıyor. Hayat içinde hayatı, dünyayı ve onu anlatan kitapları okumak en önemli vazifemiz" dedi. 
LATİÇ'TEN ÇEVİRİ MÜJDESİ
Fuarın açılışına katılan Bosna’nın milli şairi Cemalletin Latiç de yaptığı konuşmada Türk milletinin kitaplara çok önem verdiğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Pendik’te çok sayıda Boşnak var. Aramızdaki kültür bağını güçlendirmeliyiz. Biz daha Necip Fazıl’ı, siz de bizim büyük edebiyatçılarımızın eserlerini okumadınız” dedi. Latiç, Sezai Karakoç ile Necip Fazıl Kısakürek’in eserlerinin Boşnakçaya, Boşnak edebiyat eserlerinin de Türkçe’ye çevrileceği müjdesini verdi.  
İMZA KUYRUKLARI OLUŞTU 
Açılışından ardından AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma, Hulusi Şentürk  ve Mehmet Muş ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı kurulan stantlarda kitaplarını imzaladı. Vatandaşlar, kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Gazeteci Ersoy Dede de yeni yayınlanan MİT Tırları İhaneti adlı kitabını ilk kez Pendik’te okurlarla buluşturdu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir