DÜNYAYI TÜRKİYE'YE DÜŞMAN ETME OYUNU

DÜNYAYI TÜRKİYE'YE DÜŞMAN ETME OYUNU
Stratfor’un kurucusu George Friedman’ın “Rusya ve Çin çökecek, Türkiye dünyanın ikinci süper gücü olacak” diyerek tüm dünyayı Türkiye’ye karşı kışkırtmaya çalıştığı iddia edildi.

“Yakın zamanda Üçüncü Dünya Savaşı çıkacak, Rusya ve Çin gerileyip çökecek, Türkiye ise dünyanın ikinci süper gücü olacak” diye yazılan gölge CIA olarak tanınan Stratfor’un kurucusu Yahudi siyaset bilimci George Friedman’ın açıklamaları üzerine bir analiz kaleme aldı.
İşte o haber:
Gölge CIA olarak tanınan Stratfor’un kurucusu Yahudi siyaset bilimci George Friedman şaşırtıcı açıklamalarını sürdürüyor. 2009 Ocak ayında çıkan ‘Gelecek 100 Yıl, 21. Yüzyıl için Öngörüler’ kitabında “Yakın zamanda Üçüncü Dünya Savaşı çıkacak, Rusya ve Çin gerileyip çökecek, Türkiye ise dünyanın ikinci süper gücü olacak” diye yazan Friedman, şimdi de Türkiye’nin Ortadoğu, Balkanlar, Arap Yarımadası ve Kuzey Afrika’ya hâkim bir imparatorluğa dönüştüğünü, bunun da ABD’nin sinirini bozduğunu söyledi. Peki Yahudi Friedman bu açıklamalarla neyi amaçlıyor?
TÜRKİYE AVRUPA'NIN EN İYİSİ
SHAPE, ABD Harp Okulu, Milli Savunma Üniversitesi ve RAND organizasyonlarında, milli güvenlik ve savunma dersleri veren Friedman'ın açıklamaları çok konuşulacak cinsten. Friedman dünyanın en büyük 17. ekonomisi olduğunu söylediği Türkiye için “Türkiye şu an Suudi Arabistan'ın ekonomisinden bile daha iyi. Askeri kapasitesi İngiltere hariç Avrupa'nın en iyisi. Almanları isterlerse öğlen vakti, Fransızları ise eğer Fransızlar karşılarına çıkma cesareti gösterirlerse bir saat içinde yenerler” dedi.
TÜRKİYE'NİN KONUŞULMADIĞI TOPLANTI YOK
Obama'nın Avrupa turunu Türkiye'de nihayete erdirmesinin tesadüf olmadığını belirten Friedman, Obama bu hareketiyle Avrupa ülkelerine “Sizinle yemek yemek hoş ve eğlenceliydi ama ben şimdi gerçek askeri gücü olan bir müttefike gidiyorum” mesajı verdiğini belirterek, dünyanın dikkatini Türkiye'ye yöneltmeye çalışıyor. Batılı ülkelerin bir araya geldiği tüm politik müzakerelerde Türklerin ne istediği üzerine konuşulduğunu da itiraf eden Friedman, “Hiçbir tartışma yok ki sonunda ‘şimdi Türkler ne istiyor?' sorusu sorulmasın” diyerek konuştu.
‘İSLAM BİRLİĞİ' TÜRKİYE ÇATISI ALTINDA OLACAK
Geçmiş bin yıllık dönemde her ne zaman İslam Birliği olduysa bunun Türk gücü çatısı altında olduğunu belirten Friedman, “500 sene Osmanlı yönetiminde gerçekleşti ve Osmanlı yönetiminde Araplar arka plandaydılar. Çünkü düzeni Türkler kurdu. Son 100 yıl içinde Türkler daha önce hiç bulunmadıkları bir duruma düşürüldüler. Önce etrafları Avrupa ile çevriliydi, daha sonra Ruslar ve ABD tarafından. Şimdi ise Amerikalılar gidiyorlar, Ruslar artık geri gelmeyecek ve İngilizler de başka şeylerle çok meşgul. Türkler kanatlarını açıyor” dedi.
YAHUDİ, BATIYI VE ARAPLARI KIŞKIRTIYOR MU?
Terör örgütü PKK’nnı Suriye’deki uznatısı PYD saflarında savaşan ve Türkiye'de yakalanan iki Çek vatandaşının kendilerinin Almanya ve Fransa tarafından eğitildiğini ileri sürmesi ile 2009'da yayınlanan kitabından pek çok kehanete yer veren George Friedman'ın Rusya ve Çin çökecek, Türkiye 1 saatte Almanya ve Fransa'yı alır, Türkiye Balkanlardan Afrika'ya özellikle de Arapları yeniden ülkesine katacak şeklindeki açıklamaları birlikte okunduğunda ilginç bir sonuç çıkıyor: Asıl maksat herkesi Türkiye'ye kışkırtmak mıdır? Batıya, “Türkiye'ye karşı birlik ol”, Müslüman ülkelere de “Türkler Osmanlı'da olduğu gibi devletlerinizi alıp topraklarına katacak” mesajı verilip korku rüzgarı mı estiriliyor?
TÜM DÜNYAYI TÜRKLERİN KARŞISINA DİKME ÇABASI
Rusya'nın  1917 ve 1991'de olduğu gibi bu kez 2020'de çökeceğini ileri süren Friedman, Çin'i ise ‘kağıttan kaplan' olarak tanımlamış ve 2010'dan sonra çöküşe geçeceğini iddia etmişti. Bir yanda Türkiye-Japonya bir yanda ABD-Polonya diyen Yahudi Friedman'ın, NATO'nun biteceğini, Rusya ve Çin topraklarının ise Türkiye'nin avlanma cennetine dönüşeceğini ileri sürmesi, bunun yanında Türkiye'nin Arap ülkelerini ele geçireceği; Ukrayna, Kırım ve Yunanistan dâhil Balkanları topraklarına katacağı; Kürtler "Kendi ülkemizi kurmanın tam sırası" diye düşünürken Irak ve Suriye'yi kontrol altına alacağı; iç savaşa sürüklenecek Mısır'ın Türklerin eline geçeceği; Türkiye'nin Afrika ortalarına kadar ilerleyeceği; ardından da ABD ile Türkiye arasında üçüncü dünya savaşı çıkacağını gibi pek çok devlet için korkutucu senaryolar yazan bu adamın amacının “dünyayı tedirgin etmek” ve “Türklere karşı önlem alın” çağrısı yapmak olduğu kaydediliyor.
15 TEMMUZ'DAN SONRA ‘DİKTATÖR' MASALINA BAŞLADI
Eğer 15 Temmuz işgal girişimi başarılı olsaydı, Friedman'ın 7 yıl önce Türkiye için yaptığı öngörüler tamamen çöpe gidecekti. Türkiye bir iç savaşa sürüklenecek, muhtemelen de NATO üyesi ülkeler tarafından parçalanarak paylaşılacaktı. 15 Temmuz'un başarısızlığı, yine de Friedman'ı hayal kırıklığına uğratmış gibi görünüyor. Bu tarihten sonra yaptığı açıklamada ‘Türkiye diktatörlüğe gidiyor' diyen Friedman'a göre yaşananlar “çeşitli vizyonlara sahip farklı grupların çatışması, bir grubun darbesi ve ardından gelen bir diktatörlük.” Ancak Yahudi ‘kâhin' açıklamasının sonunda gaz vermeyi de ihmal etmiyor ve ekliyor: “Yaşananlar Türklerin bölgesel güç olmalarına engel olacak gibi görünmüyor. Bilakis bu yaşananlar Türkiye'nin bölgesel anlamda ilgisini çeken konulara müdahil olma gücünü arttıracaktır.”
GEORGE FRİEDMAN VE STRATFOR KİM?
Aslen Macaristan doğumlu bir Yahudi olan siyaset bilimci George Friedman, 1996 yılında Gölge CIA olarak tanınan ve “düşünce” kuruluşu Stratfor'u kurdu. Türkiye gibi ülkelerde görev alabilecek kişileri yetiştirip bu ülkelere göndermesiyle de tanınan Stratfor, 15 Temmuz gecesi, Türkiye saatiyle 21'den itibaren canlı yayına geçmiş ve grafiklerle Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağının rotasını an be an yayınlamıştı. Sürekli olarak Stratfor'un George Friedman'a ait olduğu ileri sürülse de meşhur Yahudi Friedman, 2015 yılında kendisine ait olmayan bu kurumdan istifa ettirildi. Friedman 2009 Ocağında ‘The Next 100- A Forecast for the 21st Century / Gelecek 100 Yıl- 21. Yüzyıl için Öngörüler' adlı bir kitap yayınlamış ve bu görüşlerini burada yazmıştı. Şimdi ise tezlerine eklemeler yaparak konferanslar veriyor, televizyon konuşmaları yaparak dünyayı Türkiye'ye karşı kışkırtmaya çalışıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir