“DÜNYA SADECE YAŞADIĞIMIZ ŞEHİRDEN İBARET DEĞİL”

“DÜNYA SADECE YAŞADIĞIMIZ ŞEHİRDEN İBARET DEĞİL”
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı ortaklığında gerçekleştirilen proje kapsamında Diyarbakır, Hakkari ve Mardin’den gelen öğrencileri misafir etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı; Hakkari, Diyarbakır ve Mardin gibi şehirlerden öğrencilere 1 ay boyunca moral ve motivasyon kampı düzenledi. 3 ilin 8 ilçesinden 12-15 yaş arası öğrencilerin Ankara, Konya, Bursa, İstanbul gibi şehirlerde 1 ay boyunca dinî, kültürel, sanatsal eğitim aldığı ve seminerlerde ünlü yazarlarla buluştuğu proje kapsamında, cami ve kurum gezileri de yapılıyor. Kurum gezileri bağlamında Ümraniye Belediyesi’ni ziyaret eden öğrenciler, Ümraniye Belediyesi Meclis Salonu’nda Başkan Hasan Can’ı dinlediler. Oturumda Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir de bulundu.
“DÜNYA SADECE YAŞADIĞIMIZ ŞEHİRDEN İBARET DEĞİL”
Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, gençleri ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, “Dünya sadece yaşadığımız şehirden ibaret değil. Farklı yerleri ve farklı insanları görmek ufkunuzu genişletecek, hayata dair ümitvâr olmanızı sağlayacaktır. Bu gezilerin sizler için faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi. Çalışkanlığın ve vatanseverliğin öneminden bahseden Özdemir, “Kötülerin kazanmaması için, iyilerin daha çok çalışması gerekiyor” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
“NÖBETE DEVAM EDİYORUZ” 
Ardından bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, içinde bulunduğumuz süreçten bahsederek gençlere vatana, millete bağlılığın önemini anlattı. Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Muharebesi gibi hadiseler nasıl milletin ferasetiyle bastırıldıysa, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin de aynı şekilde bertaraf edildiğini söyleyen Başkan Hasan Can, bugünü geçmişle birlikte okumanın önemine değindi.
15 Temmuz gecesi yaşananları ülkenin istikbali açısından değerlendiren Başkan Hasan Can, “15 Temmuz gecesi, ekibimizle birlikte ilk işimiz araçlarımızı stratejik noktalara sevk etmek oldu. Kısıklı’ya giden ana damarları araç, gereç, makine ve çöp kamyonlarımızla kapatmak suretiyle, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne gidebilecek araçları engellemeye çalıştık. İlk anlardan itibaren gözünü budaktan esirgemeyerek meydanlarımızı boş bırakmayan vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Biz de her akşam adını 15 Temmuz Şehitler Meydanı olarak değiştirdiğimiz Ümraniye Meydanı’nda ve Kısıklı’da nöbete devam ediyoruz” dedi.
Türkiye’yi gençlerin şahlandıracağını söyleyen Başkan Hasan Can, gençlerin bu gibi faydalı programlarda bir araya gelmesini sağlayan herkese teşekkür etti ve “Yarınları inşa eden kahramanlar olarak hepinizi sevgiyle selamlıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Programın sonunda, öğrenciler misafirperverliğinden dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkür ederek kendisine bayrak ve Kur’an- Kerim hediye ettiler. Başkan Hasan Can ise, günün anısına bütün öğrencilere Ümraniye Belediyesi kültür yayınları setleri hediye etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir