Dünya devleri Telefonları Türkiye'de üretecek

Dünya devleri Telefonları Türkiye'de üretecek
Teknoloji devlerinin Türkiye’de yerli üretimle birlikte cep telefonu fiyatları da ucuzlayacak. Çinli TCL Mobil’in Türkiye Ülke Müdürü Serhan Tunca, yılın ikinci çeyreğinde Çerkezköy’de üretime başlayacaklarını belirterek yüzde 25-30 maliyet avantajı sağla

Türkiye'de üretim için kolları sıvayan Oppo Tuzla’da,  Tecno Pendik’te, Xiaomi Avcılar’da, Vivo da Gebze’de cep telefonu üretimi yapacağını açıklamıştı. Güney Koreli Samsung ile Çinli TCL ise bu süreçte yerel ortaklar üzerinden üretim planlıyor. Arçelik’in Çerkezköy’deki fabrikasında yılın ikinci çeyreğinde üretime hazırlanan Çinli TCL Mobil’in Türkiye Ülke Müdürü Serhan Tunca cep telefonunda fiyatlarının en az yüzde 25-30 civarında ucuzlayacağını söyledi. TCL'nin eylül ayından beri Türkiye’de TV üretimi yaptığını hatırlatan Tunca, “Şu anda TCL, dünya çapında mobil telefon, televizyon, iklimlendirme, beyaz eşya ve ev aletleri üretim üslerine ve üretim iş ortaklıklarına sahip.  Üretim kapasitesi bütün kategorilerin toplamı için yaklaşık 200 milyon adet. Çin, Polonya, Vietnam, Meksika, Pakistan, Hindistan, Arjantin, Brezilya, Hindistan ve Endonezya gibi sıralayabileceğim ülkelerde üretim yapıyoruz” dedi.
Türkiye’de ise iş ortağı ile ilerlediklerini dile getiren Tunca, şu bilgileri verdi: Son kullanıcılar bizi aslında daha çok Alcatel markamız ile biliyor. TCL; Alcatel ve yanında daha önce Blackberry ve Palm gibi markaları da barındıran bir şirket. TCL, bizim şirketimizin ana ismi. TCL ailesi içerisinde çok fazla kategori var. İlk hedefimiz, burada yerli ürettiğimiz ürünleri bir an önce son kullanıcılarımız ile buluşturmak. Çerkezköy' de yılın ikinci çeyreğinde cep telefonu üretimine başlayacağız. Rakiplerimiz daha çok giriş segementinde üretim yapacak. Biz ise diğer segmentte de üretim planlıyoruz. En az üç dört modeli yerli olarak üreteceğiz. Gözetim uygulaması sebebiyle gözetim uygulamasından muaf olmayan ithal ürünlerin hepsine sabit bir vergi uygulanıyor. Dolasıyla cep telefonunda yüzde 25-30 bandında maliyet avantajı olacağını öngörüyoruz.  Maliyet avantajımızın tamamını son kullanıcı fiyatlarına yansıtacağız. Kaliteyi uygun fiyata sunacağız.
TABLET, SAAT VE AKILLI TEMİZLİK ROBOTU ÜRETECEK
Türkiye’de cep telefonunun yanı sıra TCL markalı kulaklık, tablet, akıllı saat ve akıllı temizlik robotu üretimi de planladıklarını dile getiren Serhan Tunca, “Yerli modeller ile birlikte yıl sonuna kadar yaklaşık 10 yeni cep telefonu modelini piyasaya süreceğiz. Cep telefonu için üretimin ilk yılında, pazar dinamikleri içinde zor ama mütevazi bir hedef olarak yüzde 3’lük pazar payı hedefimiz var. Büyüme hedefimiz ikinci yıl yüzde 5-6 olacak. Tablet grubunda hedeflerimizin paralelindeyiz şu anda tablette yüzde 20 pazar payı ile Türkiye’de ikinci sıradayız. Nisan ayında TCL markalı tabletlerimizi tüketicilerle buluşturacağız. Diğer tarafta da ses ürünleri grubunda bir an önce pazarda olma eğilimi içerisindeyiz. Ses sistemleri tarafından en az dört modelimiz olacak. 2021 senesinin sonunda yaptığımız yatırımlar ve farklı ürün gruplarımızın getirdiği güç ile TCL marka bilinirliğini arttırmak en büyük hedeflerimizden birisi. Farklı ürün kategorilerinin bize sağladığı sinerjiyi kullanarak TCL markamızı çeşitli sponsorluk ve pazarlama yatırımları ile destekliyor olacağız. Ardından muhtemelen farklı ürün grupları da eklenerek öncelikli olarak Türkiye pazarı, ardında da çevre pazarlara ihracat gündemi ile devam edeceğiz” diye konuştu.
TCL Mobil Türkiye Pazarlama Müdiresi Arzu Topuz da Türkiye’de uzun vadeli düşündüklerini vurgulayarak “2021 TCL yılı olacak.  Akıllı yatırımlarla tüketiciyi uygun fiyatlarla buluşturacağız” ifadelerini kullandı.
1- TÜRKİYE, YABANCIYA GÜVEN VERİYOR
Türkiye’nin teşvik programlarıyla yabancı yatırımcılara güven verdiğine dikkat çeken Serhan Tunca, “Türkiye genç bir nüfusuyla cazip bir ülke. Ayrıca jeopolitik konumuyla kesinlikle çok merkezi bir noktada bulunuyor. Teşvik programları üreticileri bu konuda teşvik ediyor. Bunun sebebi ucuz işçilik değil tam tersine hatta kalifiye işçi bulunduğu için de üreticiler burada yer alıyor. Ben inanıyorum ki Türkiye'de üretim yapan markaların üretim kaliteleri ve ürünlerinin kaliteleri çevre ve diğer ülkelerin kalitelerin üstünde olacaktır. Biz gerçekten yönetim ve üretim konusunda birçok ülkeden gömlek gömlek üstteyiz. Bunlar da ürünlere yansıyacaktır. Türkiye uzun zamandır 12 milyonluk bir cep telefonu pazarına sahip. Bunu nüfusa oranladığınız zaman diğer ülkelere göre daha yüksek oranda. Bu üretim ve ihracatla beraber toplam hacmin yüzde 10-15 artacağını düşünüyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir