DOLMABAHÇE’DE DERBİ KARNAVALI

DOLMABAHÇE’DE DERBİ KARNAVALI
Kariyerinde Galatasaray'a karşı 38 maça çıkan Şenol Güneş, bu maçların 13'ünü kazanırken, 11 maçtan beraberlik, 14 maçan ise yenilgi ile ayrıldı.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ
11 FORMA İÇİN 18 ADAY VAR

Tecrübeli çalıştırıcı, idmanlarda rahat görünse de gergindi. Bunun nedeni herkesin formda olması ve forma istemesi.
10 MADDEDE ÜMRANİYE
1 Hafta başından bu yana Beşiktaş idmanlarında müthiş bir tempo, hırs ve forma savaşı yaşandı.
2 Teknik direktör Şenol Güneş bu tempo üzerine oyuncularından idmanlarda tekmelik takmasını istedi. Tecrübeli teknik adam, çalışmalar sırasında çok rahat görünse de gergindi.
3 Gerginliğinin nedeni bütün oyuncularının formda olması ve forma istemesi. Deneyimli hocanın sahaya çıkaracağı 11 noktasında bir hayli sıkıntıda olduğu net fark edildi. 
4 İki kalecinin de iyi durumda olması, Şenol Güneş'in kararını zorlaştırdı. Son taktik çalışmada kaleyi Fabri'ye verdi. Bu da son kararın Fabri olduğu yorumlarını beraberinde getirdi.
5 Şenol Güneş, derbiye Caner ve Gökhan Gönül gibi uzun yıllar derbi tecrübesini üst düzeyde yaşamış oyuncularla çıkacak.Akhisar'da oynayan geri dörtlü bozulmayacak.
6 Beşiktaş'ta bütün gözler orta sahada kimin oynayacağı sorusuna çevrilmişti. Akhisar maçındaki oyunu ve asistiyle dikkatleri çeken Gökhan İnler, diğer tarafta da tamamen hazır olan Oğuzhan… Güneş, son taktik çalışmada İnler ve Atiba'yı ön liberoda, Oğuzhan'ı da onların önlerinde oynattı. Son anda bir değişiklik olmazsa, Beşiktaş orta sahası bu üçlüden oluşacak. Talisca ikinci yarı iş bitirici olarak oyuna girecek. 
7 Şenol Güneş, Akhisar maçındaki düşük tempolarına rağmen sağda Quaresma solda ise Olcay'dan vazgeçmeyecekmiş gibi gözüküyor. 8 Beşiktaş, forvette Cenk Tosun'la sahaya çıkacak. Ancak Cenk'in Akhisar maçındaki vasat görüntüsü, Aboubakar'ın sadece 24 dakika oyunda olması kafaları karıştırdı. Herkes Cenk 11'de başlayacak diye düşünse de Aboubakar'ın 11'de olacağını düşünenlerin sayısı az değil. 
9 Güneş, idmanlarda hafta boyunca iki şeyin üzerinde durdu.Birincisi tempoyu artırmak, bunun için de doğru ve hızlı paslaşma… İkincisi gol organizasyonları ve bu konudaki eksiklerin giderilmesi. 
10 Başkan Orman ve yönetim kurulu hem takım ziyareti hem vadettiği primlerle üzerine düşeni yaptı.
GALATASARAY CEPHESİ
JAN OLDE RİEKERİNK

Galatasaray ile ligde 13 maça çıkan Riekerink, topladığı 22 puan ile 1,69 puan ortalaması yakaladı. (6 galibiyet, 4 beraberlik)
PASLA SOĞUT PRESLE BOĞ!
Galatasaray, yine 4-2-3-1'le sahaya çıkacak ve 90 dakika oyunun kontrolünü elinde tutarak sonuca gitmeye çalışacak.
10 MADDEDE FLORYA
1 Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Beşiktaş derbisinin havasına iki hafta önce girdi. Siyah-beyazlıların Benfica ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçını yardımcıları ile birlikte izledive rakiplerini analiz etmeye başladı.
2 Hollandalı teknik adam, Süper Lig'de 3 haftadır sahaya sürdüğü ilk 11'i derbide değiştirmeme kararı aldı.
3 Hafta boyunca yapılan taktik çalışmalarda kaleci Muslera'nın önünde Sabri-Chedjou- Hakan-Carole dörtlüsü görev yaptı. Selçuk ile Tolga ön liberoda, Yasin ile Bruma değişmeli olarak kanatlarda, Sneijder 10 numara pozisyonunda ve Eren ileri uçtaydı.
4 Riekerink, derbi şifresi olarak Konya'daki Süper Kupa'dan kopya çekti. Sistem yine 4-2-3-1 olacak. Bol pasla oyunu soğutacak sarı-kırmızılılar önde presle Beşiktaş'ı bozacak.
5 Sol kanada yakın oynamayı seven Sneijder'e derbide özel görev verildi. Hollandalı yıldızdan merkeze yakın olması ve Selçuk ile Tolga'yı pas alışverişinde desteklemesi istendi.
6 Caner Erkin'in karşısında oynayacak Sabri-Yasin ikilisi, analiz ekibinin hazırladığı kasetlerle rakiplerinin zayıf ve güçlü yönlerini ezberledi.
7 Riekerink, lig maçlarında Beşiktaş'tan ortalama 1 kilometre daha az koşan oyuncularını derbide daha fazla efor sarf etmeleri yönünde uyardı.
8 Deplasman yasağının kalkması Florya'da sevinçle karşılandı. Kaptanlar Selçuk ve Sneijder arkadaşlarını motive edici konuşmalar yaptı.
9 Prim sistemini sezon başında kaldıran yönetim, teknik heyet ve futbolculardan talep gelmeyince derbiye özel prim belirlemedi.
10 Riekerink, yönetimden gelen "Balmumcu'da kamp yapın, stada ulaşım rahat olur" önerisini "Florya bizim evimiz. Kendimizi en rahat tesislerde hissediyoruz" diyerek geri çevirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir