DOĞAN:''HALKIN YAŞAM ALANI YOK EDİLDİ''

DOĞAN:''HALKIN YAŞAM ALANI YOK EDİLDİ''
Kartal'da 56 bin m2’lik Şehir Parkı ve gölet alanının konut ve plaza yapımı için imara açılmasına tepkiler çığ gibi büyürken Kartal Belediyesi’nin sessiz kalması akıllarda soru işareti bıraktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; İstanbul Kartal’da Anadolu Adalet Sarayı’nın yanında, E-5 kara yoluna cephe  2281 Ada, 213 ve 216 parsellerindeki 56 bin metrekarelik Şehir Parkı ve gölet alanını plan tadilatlarıyla imara açtı. Nüfus yoğunluğunun hızla arttığı bölgede yeşil alan, park alanları, okul alanları ve deprem toplanma alanlarına duyulan ihtiyaç hat safhadayken, planlama ve şehircilik ilkeleri hiçe sayılarak Şehir Parkı alanından çıkarılan söz konusu arazide konut ve plaza yapılmasının önünün açılması Kartal kamoyu, çevreci kurum ve kuruluşlar tarafından tepkiyle karşılandı.
HALKIN YAŞAM ALANI YOK EDİLDİ
Kartal Belediye Meclisi eski Üyesi İnşaat Mühendisi İbrahim Doğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu kararla halkın yaşam alanlarını rant uğruna imara açtığını iddia ederek, “Yeşil alanlar, park alanları, okul alanları ve deprem toplanma alanları plan tadilatlarıyla konut ve plazalara dönüştürülmüştür. Kartal, yapılan bu plan düzensizliğiyle adeta gökdelenler ve beton yığını olmuştur" dedi.
PLAN YASAL DEĞİL
Plan yapım ilkeleri gereği parsel bazında plan tadilatının yapılmasının, planın bütünlüğü ilkesi ve esaslarına aykırı olduğuna dikkat çeken Doğan, “Ayrıca zorunlu kalınması halinde donatı alanı imara açılacaksa (kamu yararı varsa) açılan alan büyüklüğünde donatı aynı bölgede ayrılması gerekir. Bu hususlar plan yapım ilkelerinin gereğidir. Ancak yapılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planlarda bu hususlar dikkate alınmayarak, tamamen ticari bir mantıkla donatı (Şehir Parkı) alanı yok edilmiştir. Şu anda askıda bulunan bu plan kamu yararı taşımıyor ve imar mevzuatına, plan ilkelerine, yasalara aykırıdır. Bu nedenle plana süresi içinde itirazda bulunacağım” diye konuştu.
KARTAL BELEDİYESİ SUSPUS!
Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın şehir parkı ve gölet alanını imara açmasına sessiz kalan Kartal Belediyesi’nin Park alanı içinde 13 bin 807 metrekare yeri bulunduğu ortaya çıktı. Bu yer karşılığında 100 daire alacağı söylenen Kartal Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile anlaştığı ancak bunu deşifre etmeyip, bakanlık yapmış gibi göstererek sessiz kaldığı iddia edildi. 
BAŞKAN ÖZ AÇIKLAMA YAPSIN
Eğer bu vahim iddia doğru ise, Kartal Belediyesi Bakanlıkla bir protokol yaptı mı? Yaptı ise, bu protokol neden Kartal Belediye Meclisi’nden geçirilmedi? Meclis’in haberinin olmadığı bu olayda belediye 13 bin 807 metrekarelik alanı hangi şartlarda Bakanlığa devretti. Hangi şartlarda anlaştı? Kartal kamuoyu bu konuda Kartal Belediyesi Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz’den ivedilikle tatmin edici bir açıklama yapmasını bekliyor.
  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir