DİK: "UEFA'NIN ZÜRİH'İ DİSİPLİNE SEVK ETMESİ GEREKİYORDU"

DİK: "UEFA'NIN ZÜRİH'İ DİSİPLİNE SEVK ETMESİ GEREKİYORDU"
Osmanlıspor Kulübü Başkanı Dik, kulüp genel menajeri Yurtgüven'in UEFA Disiplin Kuruluna sevk edilmesine ilişkin, "UEFA çifte standart uyguluyor." dedi.

Osmanlıspor Kulübü Başkanı Sadık Dik, Avrupa Futbol Federasyonları Birliğinin (UEFA), Zürih ile İsviçre'de yaptıkları maçta taraftarların terör yanlısı tezahüratlar yapıp, flamalar açmalarına sessiz kalmasına rağmen kendi yöneticilerini disipline sevkettiğini söyledi.
Sadık Dik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda İsviçre deplasmanındaki Zürih maçında, tribünlerde bir grup taraftarın yaptığı bölücü terör örgütü propagandasına tepki gösterdiği için kulüp genel menajeri Ender Yurtgüven'in UEFA Disiplin Kuruluna sevk edilmesinin çifte standart olduğunu dile getirdi.
"Endişelerimizi söylememize rağmen önlem almadılar"
Zürih ve UEFA yetkililerine bu maçta terör propagandasının yaşanabileceğini karşılaşma öncesi anlattıklarını belirten Dik, "Endişelerimizi söylememize rağmen önlem almadılar. Terör yandaşları stada nasıl girdi, maç boyunca terör propagandası yapmalarına karşın neden dışarı çıkarılarak gereği yapılmadı?" diye konuştu.
"Uefa'nın Zürih'i Disipline Sevk Etmesi Gerekiyordu"
Diplomatik kanallar aracılığıyla gerekli girişimleri yaptıklarını belirten Dik, şunları kaydetti:
"Futbol organizasyonunda toplu halde terör propagandası yapıldı. Biz de tepki gösterdik. Bunun için önlem almaları gerekirken, genel menajerimiz Ender Yurtgüven disiplin kuruluna sevk ediliyor. UEFA çifte standart uyguluyor. UEFA'nın terör yandaşlarının stada girmeleri ve kötü tezahüratlarına izin veren Zürih'i disipline sevk etmesi gerekiyordu. Bu çifte standartın takipçisi olacağız, peşini bırakmayacağız." 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir