DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK AÇIKLAMA!

DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK AÇIKLAMA!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda "Hala askerimize saldırı devam ediyor. Bölgeyi adım adım tarıyoruz. Bu hattın dışından saldırılara en sert şekilde karşılık verecek ve gerekirse güvenli bölge sahasını genişleteceğiz" dedi

AK Parti Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bölgedeki dengeleri değiştirecek bir açıklama geldi. Erdoğan terör örgütü YPG'nin saldırıları için net konuştu ve "Harekatımıza 120 saatlik süreyle ara verdik. Maalesef saldırılar devam ediyor. Adeta karış karış tarayarak hem teröristleri imha ediyor hem de kalan mühimmat ve malzemeleri topluyoruz. Açık konuşuyor ve muhataplarımızı ikaz ediyorum. Bu hattın dışından gelecek saldırılara en sert şekilde karşılık verecek ve gerekirse güvenli bölge sahamızı genişleteceğiz." ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle
"Terörle mücadele ve Suriyelilerin geri dönüşü konusunda attığımız adımlara, 9 Ekim'de başlattığımız Barış Pınarı ile bir yenisini ekledik. Bu harekat asla bir sürpriz değildir. Bu aslında bir bölgeyi terörden temizleme harekatıdır. Zira bu kuşak 444 km, bizim için her an bir tehdit, bir taciz kuşağıydı. Burası terörle bezenmiş, sürekli olarak bizim sınır illerimize taciz atışlarının yapıldığı bir yerdi. 'Burayı temizleyin dedik, gereğini biz yaparız' dedik. Harekata başladığımızda etkinlik gösteren güçler ve dünya kamuoyunda bir şaşkınlık belirdi. Bunlar bu kadar kısa sürede sonuç alacağımızı beklemiyordu. Sınırlarımızı teröristlerden arındırmak ve Suriyelilerin geri dönüşü için bu harekata ihtiyacımız vardı ve yaptık. 
 B VE C PLANIMIZ DA VAR
Son BM Genel Kurulu'nda plan, projelerimizi ilettim. Hepsi çok güzel ama desteğe gelince hiçbirinde ses yok. Bunlar mağdur ve mazlumun yanında değiller. Asla böyle bir adım atma niyetleri de yok. Bunlar sadece öldürmeyi bilirler. Sadece silah satmayı bilirler. Bizim B, C planımız da var. Vakti zamanı gelince onu yapacağız. Petrol deyince yürürler, geri durmazlar. Bunlar için petrolün bir damlası binlerce insanın kanına değer. Kahraman askerlerimiz ve SMO'lu Suriyeli kardeşlerimiz birkaç saat içinde o 30 km.'lik derinliğe indirler. Şu anda Barış Pınarı Harekatı bölgesinde 4 bin 219 kilometrekareyi temizlemiş durumdayız. Tel Abyad ve Rasulayn arası kontrol arasında. Münbiç'ten de YPG'yi temizleme sözünü aldık. Silahlı kuvvetlerimiz bunun takibinde. Tel Rifat ve batısında Kobani buranın da teröristlerden de boşaltılması kontrolümüz altına girmesi lazım. 
BURAYA SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ GELECEK
 Buraya biz mi gireceğiz? Buraya Suriyeli kardeşlerimiz gelecek. Biz bu adımları bunun için atıyoruz. İdlib'de benzer şeyler olmadı mı? 4 milyonun yaşadığı bir şehir. 300-400 bin kişi bizim sınırımıza yürüdü. 4 milyon gibi bizim sınırlarımızdan içeri girdiği zaman bu 4 milyonun üzerine çıkacak. Biz buna rağmen gerekli müdahaleleleri yaptık ve önünü kestik. Şimdi kontrolü devam ettiriyoruz. Rusya ile birlikte devriye çalışmasına başlayacağız. Bununla birlikte sınırımızdan güneye doğru devriye çalışmasını sürüdüreceğiz. 
BARIŞ PINARI ASLA BİR SÜRPRİZ DEĞİLDİR
Barış Pınarı Harekatı asla bir sürpriz değildir. Bu bir bölgeyi terörden temizleme harekatıdır. O kuşak 444 km. Tel Abyad-Resulayn arası kontrol altında. Bizim için yeterli mi değil. Tel RIfat'taki teröristlerin temizlenmesi sözünü aldık. Münbiç'ten de YPG'yi temizleme sözünü aldık. Temizledik diyorlar. Silahlı kuvvetlerimiz takibi içinde. Bir diğer önemli adım da, Tel Rıfat'ın batısına doğru Kobani. Buranın da teröristlerden boşaltılması, kontrolümüz altına girmesi lazım. Buraya Suriyeli kardeşlerimiz girecek, gerçek sahipleri girecek. Rusya ile birlikte devriye çalışmasına başlayacağız. Sınırımızdan güneye doğru 7 km. derinlikte devriye çalışmasını sürdüreceğiz. 
TURİST MİYİM BEN NE İŞİM VAR ORADA
Harekat noktasına gelince batı bu harekatı durdurmamızı istiyor. Hep sloganik, "Ne kadar kalacaksınız" Ben de diyorum siz ne zaman çıkıyorsunuz onu söyleyin. Sen beni Berlin'e çağırıyorsun, ben turist miyim ne işim var orada. Samimi iseniz buyurum olayın yaşandığı yere gelin. Belki size sınırları da gezdiririz. En son dedik ki 3-4 Aralık'ta NATO liderler zirvesine gelince orada görüşmeleri yapabiliriz.
GÜVENLİ BÖLGE SAHASINI GENİŞLETECEĞİZ
Başkan Trump ile yaptığımız telefon görüşmesinin ardından Amerikalılar ülkemize bir heyet gönderdiler. Geldi, oturduk, konuştuk, müzakerelerimizi yaptık. Ve 13 maddelik mutabakat metnini kamuoyuyla paylaştık. 120 km genişlik ve yaklaşık 30-32 km derinlikteki bölgenin terör örgütlerinden arındırılması gerekiyordu. Bunun için harekatımıza 120 saatlik süreyle ara verdik. Maalesef saldırılar devam ediyor. Adeta karış karış tarayarak hem teröristleri imha ediyor hem de kalan mühimmat ve malzemeleri topluyoruz. Açık konuşuyor ve muhataplarımızı ikaz ediyorum. Bu hattın dışından gelecek saldırılara en sert şekilde karşılık verecek ve gerekirse güvenli bölge sahamızı genişleteceğiz. Ardından sınır bölgemizin diğer yerleri için Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir görüşme gerçekleştirdik.
RUSLARLA ORTAK ÇALIŞMALARI BAŞLATIYORUZ
Cuma günü sahada Ruslarla ortak çalışmaları başlatıyoruz, devriyeyi başlatıyoruz. Şayet terör örgütü mensuplarının 30 km'lik alanın dışına çıkartılmadığını görürsek veya saldırılar sürerse kendi harekatımızı gerçekleştirme hak kımızı saklı tutuyoruz. Gelişmelere göre tavrımızı belirleyecek ve hayata geçireceğiz. Güvenli hale getirdiğimiz yerlerde altyapının güçlendirilmesi, idari kapasitenin geliştirilmesi çabalarına hemen başladık. Suriyelilerin geri dönüşleriyle ilgili projemizi de süratle hayata geçireceğiz.
TAMAMI TEMİZLENECEK
Avrupalı liderlerle ya Kasım ayı içinde ülkemizde ya da Aralık başında Londra’daki NATO Zirvesi’nde detaylı şekilde ele alacağız. Unutmayın bu tür mücadeleler uzun solukludur. Bazen bize 30 kilometrenin ötesindeki teröristler ne olacak diye soruyorlar. Diğerlerine ne olacaksa onlara da aynısı olacak. Son teröriste kadar tamamı temizlenecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir