CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÇOK ÖNEMLİ SEÇİM AÇIKLAMASI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN  ÇOK ÖNEMLİ  SEÇİM AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçim itirazlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Öncelikle şunu ifade etmemiz lazım, olayın seçim süreci bitti. Şimdi olayın mahkeme süreci var. Bu mahkeme sürecinde bu işin 3 basamağı var. İlçe, il seçim kurulları ve YSK.
YSK, bu mahkeme sürecinin adeta patronudur. Nihai karar oradan çıkacaktır. Bazen bakıyorum, ağzı olan konuşuyor. Yaşamamışlar, belirli kariyeri olan da konuşuyor. Ben damdan düşerek geldim. İstanbul'da tercihli oyla seçim yapıldığı zaman İstanbul'un ilçe ve il seçim kurullarından milletvekili seçilmiştim. YSK'ya müracaat sonrası alındı. Nihai olduğu için yapılacak bir şey yoktu. Sonra İBB Başkanı oldum.
BU BİR HAKKIN GASBI DEĞİLDİR
Bu süreçte ilçe seçim kurullarında yapılanlar yapılıyor. Partiler de itiraz sürecini çalıştırıyor. Bir üstü il seçim kurulları. 
İlde (İl Seçim Kurulu) alınan neticeler bizim  yaptığımız çalışmalarla örtüşmüyorsa, bizim için nihai merci, Yüksek Seçim  Kuruludur. Ondan sonra da Yüksek Seçim Kuruluna müracaat etme hakkımız var. Bu  bir hakkın gasbı değildir.
Şu anda da İstanbul'da yapılan Yalaova'da Ankara ve diğer birçok ilde yapılan budur. Muhalefet birçok şey söylüyor. Türkiye genelinde 30 büyükşehirin 15 tanesini aldık. MHP bir tanesini aldı. Cumhur İttifakı olarak bizim aldığımız oy yüzde 53.3, buraya gelmiş vaziyetteyiz. Bunu tüm milletimin bilmesi lazım.
HERKES HADDİNİ BİLECEK
İçişlerimize karışmak isteyen ABD'nin bunu bilmesi, Avrupa'nın bunu bilmesi lazım. Türkiye dünyada  ülkelerden bir ülke değildir. Herkes haddini bilecek. Türkiye'de katılımıyla, şu anda yüzde 82-83'e varan bir katılımın olduğu, bir demokrasi dersi tüm dünyaya  verilmiştir. Bunlar böyle bir demokrasi mücadelesini veriyorlar mı?  Vermiyorlar.
İllerde ise 51 ilin 24 tanesini biz 10 tanesini MHP almış. Burada da Cumhur İttifakı fark atıyor.
Bunların bir ders alması lazım. Hala ders çıkarmıyorlar.  AK Parti olarak 754 belediyeyi sadece biz aldık. İstanbul'un 39 belediyesi var. Bu 39 belediyenin 25 tanesini İstanbul'da Cumhur İttifakı-AK Parti aldık. Burada bir defa bir ders var. İBB Meclisi'ne gelelim. Şu haliyle bile İBB Meclisi'nin kahir ekseriyeti AK Parti-Cumhur İttifakı'na aittir. Muhaliflerden daha fazla meclis üyesine sahibiz. 
Ankara'da durum daha da farklı. 107 tane bize ait 39 tane dörtlü mekanizmaya ait olan var. Fark orada daha fazla açılmış vaziyette. Çalışmanı yaparken alınacak kararlar bunlar nereden geçecek bunların onayı? Bu komisyonlarda sen istediğin gibi başkanım diyip kurabilir misin?
BÜTÇEYİ İSTEDİĞİ GİBİ ÇIKARTAMAZ
Önce işi bilin bilmeden konuşmayın. Her şeyden önce bir belediye başkanının kendi meclisinde sırtını dayayacağı çoğunluğu yoksa komiyonu istediği gibi kuramaz, bütçeyi istediği gibi çıkaramaz. Bizim şu anda tek beklentimiz, telaşa gerek yok. Atılması gereken adım şu, cumhurbaşkanlığımın yanında anayasanın tanıdığı bir imkan daha var. Yeni yönetim sisteminde yeni mekanizmada iki görevimi yürütmek durumundayım. Bunları yönetirken bir şeye özellikle dikkat edeceğim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir