ÇÖPLÜKTEN TESİSE , TESİSTEN ŞAMPİYONLUĞA

ÇÖPLÜKTEN TESİSE , TESİSTEN ŞAMPİYONLUĞA
PTT1.Lig hedefi ile başladıkları sezona başlayan 2.Lig’de yer alan İstanbul Anadolu yakası ekiplerimizden (Kartalspor, Pendikspor, Ümraniyespor, Tuzlaspor ve Üsküdar1908) sadece Ümraniyespor şampiyon olarak PTT 1.Lig’de mücadele etmeye hak kazandı.

2015-2016 sezonunda 2.Lig’den  PTT1.Lige yükselme mücadelesi veren İstanbul Anadolu yakasındaki 5 takımımızdan sadece Ümraniyespor  şampiyon olarak ligi tamamladı ve PTT1.Lig’de oynamaya hak kazandı. Başarısız bir sezon geçiren Kartalspor ise 3. Lig’e düştü.
PTT 1. LİG BAŞKA BAHARA
PTT1.Lig hedefi ile başladıkları sezona başlayan 2.Lig’de yer alan İstanbul Anadolu yakası ekiplerimizden (Kartalspor, Pendikspor, Ümraniyespor, Tuzlaspor ve Üsküdar1908) sadece Ümraniyespor şampiyon olarak PTT 1.Lig’de mücadele etmeye hak kazandı. Play-off’larda PTT. 1. Lig’in kapsından dönen Tuzlaspor dışındaki diğer takımlarımız ise ligde gösterdikleri kötü performansla sezonu tamamladılar.
ÇÖPLÜKTEN TESİSE , TESİSTEN ŞAMPİYONLUĞA 
Bu sezon tarihinde ilk kez PTT 1.Lig’de mücadele etme hakkı kazanan Ümraniyespor, 1993 yılında patlayan Hekimbaşı’ndaki çöplüğün düzenlenmesinin ardından üst üste büyük başarılar yaşadı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın olağanüstü desteği ve başkan Recep Yoğurtçu’nun kulübü profesyonelleştirme yolundaki doğru hamleleri neticesinde sürekli yükselen bir grafik sergileyen kırmızı-beyazlı ekip 6 yılda zirveye çıktı. Amatörden başlayıp sırasıyla 3. Lig ve akabinde Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez PTT 1.Lig’e yükselen Ümraniyespor, bu başarısıyla birçok futbol kulübüne örnek oldu.   
 

untitled-1sg.gifPENDİKSPOR HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI
2014-2015 sezonunda play-off’larda elenerek PTT 1.Lig’i yükselme şansını kaçıran Pendikspor, bu sezon iddialı bir kadro kurarak şampiyonluk parolasıyla lige başlamasına rağmen bir türlü istediği sonuçları alamadı. 2. Lig Beyaz Grubu 45 puanla 9.sırada tamamlayarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Koymuş olduğu PTT1.Lig hedefini tutturamayan Pendikspor önümüzdeki sezon da 2 Lig’de mücadele etmeye devam edecek.
 

untitled-11.gifKARTALSPOR UÇURUMA GİTTİ
2012-2013 sezonunda PTT 1. Lig'de mücadele eden kartalspor,da düşüş hız kesmeden devam etti  Spor Toto 2.Lige’de 2 sezon mücadele deden kartalspor 2015-2016 sezonunda da Tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayarak 3.lige düştü. 
1987-88 SEZONUNDA ÇIKMIŞTI
1984 – 1985 yılında kurulan Türkiye 3. Ligi'nde yer alarak ilk kez profesyonel liglerde mücadele etmeye başlayan Kartalspor, profesyonelliğe adım atmasıyla beraber Kartal Gençlik Kulübü adını Kartalspor olarak değiştirdi ve günümüze kadar bu şekilde geldi. 1987 – 1988 sezonunda Sarıyer Yusuf Ziya Öniş Stadında oynanan 3. Lig 9. Grup'ta son maçında DSI Spor’u 3-1 yenerek şampiyon olan Kartalspor, o tarihten beri 2. Lig'de mücadele ediyordu. Küme düşen İstanbul ekibi, 28 yıl sonra 3. Lig'e döndü.
 

untitled-1a.gifTUZLASPOR PTT1.LİGİ ES GEÇTİ
Bu sezon ilk kez yer aldığı Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta Play Off’a kalma başarısı gösteren Tuzlaspor,Keçiörengücü karşısında aldığı 2-1’lik galibiyetin verdiği rehavetle sahaya çıkan Tuzlaspor, karşılaşmadan 4-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Böylece PTT 1. Lig’e çıkma şansını kaybeden Tuzlaspor, gelecek sezonda 2. Lig’de mücadele etmeye devam edecek. 

untitled-1ra4.gif ANADOLU ÜSKÜDAR1908 LİG’E TUTUNDU
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta oynanan son hafta maçında Anadolu Üsküdar 1908, Menemen Belediyespor ile son dakikada bulduğu golle 1-1 berabere kaldı ve ligde kalmayı başardı.

 untitled-1rrt.gif

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir