CHP'DE ÖNE ÇIKAN İSİM KİM?

CHP'DE ÖNE ÇIKAN İSİM KİM?
Yaklaşan yerel seçimler öncesi "CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olacak"' sorusuna cevap aradık. Parti içinde ve tabanında hiç de sürpriz sayılamayacak bir isim ön plana çıktı...

Siyasi partiler artık iyice yaklaşan yerel seçimlere kilitlenmişken, 2019'da yapılması gereken yerel seçimlerin erken bir tarihe alınabileceği ihtimali de göz ardı etmiyor. Bu ihtimalin gerçekleşmesi durumuna hazırlıksız yakalanmak istemeyen siyasi partilerde özellikle büyükşehirlerdeki belediye başkan adaylarının kimler olacağı konusunda da tartışmalar başladı. Tabii bu noktada partilerin özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kimler olacağı konusu ayrı bir önem taşıyor. 
TOPBAŞ'IN YERİNE YILDIRIM MI?
AK Parti'de mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yeniden aday olmayacağı açıklanmıştı. Topbaş'ın yerine güçlü bir isim olan Başbakan Binali Yıldırım'ın aday gösterileceği konuşuluyor. 
CHP'DE ÖNE ÇIKAN İSİM KİM?
CHP'de, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığı için hangi isimlerin ön plana çıktığını sizler için araştırdık. Parti içinde ve tabanında en çok ön plana çıkan isim Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi olurken Kemal Kılıçdaroğlu'nun da İstanbul'daki CHP'li ilçe Belediye Başkanları arasından birini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı göstermeye sıcak baktığı söyleniyor. Bu durum ismi sık sık gündeme getirilen Gürsel Tekin'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olması ihtimalini zorlaştırıyor. 
ATAŞEHİR'İ MARKA KENT YAPTI
Sandalyesi bile olmayan bir belediyeyi sıfırdan kurarak 8 yılda Ataşehir'i İstanbul'un en önemli marka kenti haline getiren Battal İlgezdi ismine hem Kemal Kılıçdaroğlu'nun hem de parti üst yönetiminin ve tabanının olumlu baktığı söyleniyor. Ataşehir'de hem hizmet üretme hem halkın  her kesimiyle diyalog halinde olma noktasında son derece başarılı bir sınav veren Battal İlgezdi ile CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı alma şansını daha yüksek olacağı iddia ediliyor. 
BATTAL İLGEZDİ KİMDİR? 
İki dönem Ataşehir Belediye Başkanlığını sürdüren Battal İlgezdi, Malatya’da 11 Mart 1959'da doğup ilkokulu burada okudu. Daha sonra ailesi ile birlikte İstanbul'a yerleşen İlgezdi, orta ve üniversite eğitimini burada tamamladıktan sonra aile şirketlerinde görev alarak ticarete atıldı. Öğrencilik yıllarında başlayan siyaset yaşamını 1984 yılında SODEP'de sürdürmeye başladı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katıldı ve 7 yıl İstanbul Ümraniye İlçe Başkanlığı görevini sürdürdü. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul İl Sekreterliği görevlerinde aktif siyaset yaptı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunda da görev aldı. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerine CHP'den Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak katılan Battal İlgezdi, seçimi kazanarak yeni ilçe olan Ataşehir'in kurucu belediye başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde yeniden seçilen İlgezdi, Ataşehir'in iki dönemdir Belediye Başkanlığını yapıyor. Evli ve 1 çocuk babası olan Battal İlgezdi'nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi de CHP'den milletvekili olarak parlamento da siyasi çalışmalarını sürdürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir