CHP'DE DENİZ BAYKAL ÇATLAĞI

CHP'DE DENİZ BAYKAL ÇATLAĞI
MİT TIR’ları davasına başından beri mesafeli duran Deniz Baykal'ın, tüm baskılara rağmen cezaevindeki Enis Berberoğlu’nu ziyarete gitmemesi CHP içerisinde rahatsızlık yarattı

MİT TIR'ları davasında hakkında 25 yıl hapis istemiyle dava açılan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’na Kemal Kılıçdaroğlu ve parti üst yönetimi başından beri tam destek verdi. Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere CHP'li vekiller gruplar halinde Maltepe Cezaevi'nin kapısını aşındırırken MIT TIR'ları davasına başından beri mesafeli duran Deniz Baykal, tüm baskılara ve ısrarlara rağmen Berberoğlu'nu ziyarete gitmedi. Baykal'ın yakın çevresine, "Bu devlete karşı işlenmiş bir suçtur. Destekleyemem" dediği iddia edildi. Kısa bir süre önce Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarıyla birlikte Baykal'a Enis Berberoğlu'nu ziyaret etme çağrısını bir kez daha yinelediği öğrenildi. 
ADALET YÜRÜYÜŞÜNE DE MESAFELİ KALDI
Vekiller için cezaevini ziyaret çizelgesi oluşturulduğu, kendisinin de adının bulunduğu ancak hiçbirine uymadığının Baykal'a hatırlatıldığı, "Ziyaretiniz büyük anlam taşıyor" denildiği ifade ediliyor. Ancak MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili davaya başından beri mesafeli duran Baykal tüm baskılara ve ısrarlara rağmen duruşundan taviz verip geri adım atmadı. Adalet yürüyüşüne sadece birkaç dakika katılan Baykal, Berberoğlu ile ilgili soruları üstü kapalı cevaplar vererek geçiştirmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir