CHP'de aday mesaisi: İBB Başkanı 5 Ocak'ta açıklanacak

CHP'de aday mesaisi: İBB Başkanı 5 Ocak'ta açıklanacak
Cumhuriyet Halk Partisi 4 Ocak'ta yapılacak Parti Meclisi toplantısının ardından yaklaşık 150 belediye başkan adayını kamuoyuna duyuracak

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre; ilk toplantı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlığında 4 Ocak Perşembe günü gerçekleşecek. İstanbul için de büyük bir lansmanın 5 Ocak'ta Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilmesi bekleniyor. İzmir'de de aday belirleme çalışmalarına devam ediliyor.
Toplantıda, illerden gelen anketler, saha raporları ve teşkilatların görüşleri değerlendirilecek. Bu toplantının ardından 150 civarında belediye başkan adayı kamuoyu ile paylaşılacak.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeniden adaylığı için planlanan tanıtım, 27 Aralık'tan 5 Ocak'a ertelendi. Haliç Kongre Merkezi'ndeki lansmanda, sadece İmamoğlu'nun ismi duyurulmayacak. Ayrıca, diğer partilerin bir önceki seçimde kazandığı 23 ilçenin belediye başkan adayları da kamuoyuna duyurulacak.
İzmir için ise 40 kişilik bir heyetin çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor. Heyet, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları için mesai yapıyor. Aday adaylarıyla mülakatlar, vatandaş, esnaf ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yapılıyor. Hazırlanan raporun da hafta başında CHP Genel Merkezi’ne sunulması ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının ocak ayının ikinci yarısında açıklanması bekleniyor.

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir