Mustafa Telli

Mustafa Telli

CANLARLA BİR ARADAYDIK

CANLARLA BİR ARADAYDIK

Alevilik: İslam yoluna baş koymak, 
Muharrem: Hz Peygamberin Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan hicri takvimin birinci ayıdır. 
Pendik Pir Sultan Abdal Derneği ve Cem Evi, Muharrem ayı sebebiyle: Muharrem Ayı Yas-ı Matem Oruç Açma programı düzenledi.  
Başkan İzzet Diktaş’ın nazik davetiyle programa katılıp, canlarla bir olduk. 
Dernek merkezinde gerçekleşen programa: Başkan İzzet Diktaş, Dede Bektaş Özcan, Kadın ve Gençlik kolları başkan ve üyeleri ile arkadaşım Recep Ağaç ile Hakan Yalçıner katıldı.  
Salgın hastalık sebebiyle az sayıda davetlinin katıldığı sembolik program Başkan İzzet Diktaş’ın açılış konuşması ile başladı. Başkandan sonra Dede Bektaş Özcan konuştu. Dede Özcan: Hazreti İmam Hasan’ın hayatını anlatıp, oruç açma ve sofra duası yaptı. 
Selam sana! Anana, babana, kardeşin Hüseyin’e ve ceddin Resulullah’a. Ey peygamber torunu, ey İmam Ali babaları, Muhammed’dir dedeleri, arşın çifte küpeleri Hasan ve Hüseyin.   
Allah’ım! Bize bu Muharrem orucunu ve Kerbela matemini tutmayı nasip ettiğin için sana hamdü senalar olsun. Peygamberlerine salat ve selam olsun. Kerbela şehitlerinin ruhları şad olsun. Senin verdiğin rızıkla oruç tuttum. Senin verdiğin rızkınla orucumu açıyorum. Dergâhı izzetinde kabul eyle Allahım. Gerçeğe Hü şeklindeki duadan sonra oruç açtık. 
Yemek yediğimiz salon cem evinin yemekhanesi. İki bölümden oluşan yemekhanede küçük bir mutfak ve büyük bir salon var. Salonun ön cephesinde Atatürk fotoğrafı ve Türk bayrağı, karşıda Hazreti Ali, yan duvarlarda da on iki imamın fotoğrafları var. 
Her bir masada iki sandalyenin yer aldığı salonda: Ateş ölçer, dezenfektan malzemeleri, sosyal mesafe, hijyen ve temizlik üst seviyede.  
Saçları örtülü, yüzleri maskeli, elleri eldivenli kadın ve gençlik kollarınca gerçekleşen hizmette hemen her detay düşünülmüş. Sistem basit, uygulaması kolay. 
Her gün bir can tarafından finanse edilen yemekte canlar, kendi alış verişlerini kendileri yapıyor, kendi yemeklerini kendileri pişirip, kendileri servis ediyorlar. Menü sade, yemekler tadında. 
Herkesin anlayacağı bir Türkçe ile yapılan sofra duası ile devam iftar programı, cem ibadeti ile sona eriyor. 
Elhamdülillah, Elhamdülillah, Elhamdülillah. Nimeti Celilullah, bereketi Halilullah, şefaat eyle ya Resul Allah. Artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin, Hak Muhammed Ali bereketini vere… 
İftar sonrası çay eşliğinde gerçekleşen mini sohbette: Ülkenin doğusundan batısına bir ve beraber olduğu, mezheplerin farklılık değil, İslam’ın zenginliği olduğu vurgulanıp, söz arasında bana da bir kitap hediye edildi.  
Teşekkürler Başkan, teşekkürler dede, teşekkürler canlar. 
İftarınız kabul ve makbul, geceniz mübarek yarınınız bu günden daha güzel olsun. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Telli Arşivi