CAN:10 AĞUSTOS’TA TÜRKİYE VE BÖLGEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

CAN:10 AĞUSTOS’TA TÜRKİYE VE BÖLGEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul programı kapsamında Ümraniye’de esnaf ve STK Temsilcileriyle buluştu. Bakan Hayati Yazıcı; 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçiminde, demokratik oy hakkının Türkiye’nin...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul programı kapsamında Ümraniye’de esnaf ve STK Temsilcileriyle buluştu. Bakan Hayati Yazıcı; 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçiminde, demokratik oy hakkının Türkiye’nin...
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul programı kapsamında Ümraniye’de esnaf ve STK Temsilcileriyle buluştu. Bakan Hayati Yazıcı; 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçiminde, demokratik oy hakkının Türkiye’nin geleceğini düşünmek suretiyle kullanılması çağrısında bulundu.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve AK Parti Ümraniye İlçe Yönetimi ile Ümraniye’de esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Ziyaretler kapsamında Bakan Yazıcı, ikindi namazı sonrası Ümraniye Medine Camii avlusunda camii cemaatiyle bir süre sohbet etti. Daha sonra Bakan Yazıcı, Başkan Hasan Can ve beraberindekiler, Ümraniye Rize Dernekler Federasyonunu (RİDEF)’i ziyaret ederek dernek yöneticileriyle bir araya geldi.
Ziyaretlerin ardından Ümraniye Belediye Nikâh Sarayı Sultan salonunda STK Temsilcileri ile buluşma programına geçildi. Gerçekleşen programa, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti Ümraniye SKM Başkanı Ahmet Öztürk, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları, Belediye Meclis üyeleri, STK Temsilcileri, AK Parti Mahalle Başkanları, Mahalle Muhtarları ve davetliler katıldı.
Belediye Nikâh Sarayında yapılan programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı ve SKM Başkanı Ahmet Öztürk; “Böylesine anlamlı bir günde bizlerle beraber olan Sayın Bakanıma teşekkürlerimi sunuyorum. Maltepe sahil meydanında tarihimizin en büyük mitingi yapılacaktır.  Milli irade bir kez daha demokrasiye ve iradesine sahip çıkacaktır.” dedi.
BAŞKAN HASAN CAN; “OSMANLININ VE SELÇUKLUNUN MİRASÇILARI OLAN BİZLER, 1,5 MİLYARLIK İSLAM ÂLEMİNİN UMUDU, ÜMİDİ VE GÖZ BEBEĞİYİZ”
Programda yaptığı konuşmada Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; “Bugün burada Sayın Bakanımızın Ümraniye’mize teşrifiyle bir araya geldik. 10 Ağustos’ta Türkiye ve bölgemiz için çok önemli Cumhurbaşkanlığı seçimi için, Sayın Bakanımızla esnaf ziyaretleri gerçekleştirdik. Ümraniye SKM Başkanımızın da ifade ettiği gibi önemli bir seçim arefesindeyiz. Elbette ki ilk defa Cumhurbaşkanı seçilmiyor. Daha önce Milletvekillerinin seçtiği Cumhurbaşkanları vardı. Bu kez direk olarak millet sandığa gidecek ve Cumhurun seçeceği bir Cumhurbaşkanı olacaktır. 10 Ağustos’ta halk kendi iradesiyle 12. Yani birinci Cumhurbaşkanını seçecektir. Osmanlının ve Selçuklunun mirasçıları olan bizler, 1,5 milyarlık İslam âleminin ümidi ve göz bebeğiyiz. Dolayısıyla 10 Ağustos’a bu gözle bakmalı ve bu heyecanla yürümeliyiz. Bu duygu ve düşüncellerimle, başarılarınızın devamını Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.
HAYATİ YAZICI; “YEREL YÖNETİMLER VE MERKEZİ HÜKÜMET HEP BİRLİKTE TÜRKİYE’Yİ ÇAĞ ATLATACAK PROJELERLE DONATIYORUZ”
Daha sonra bir konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bir dönem egemen güçlerin "Muhtar bile olamaz" dediği Rizeli, Kasımpaşalı, Üsküdarlı, Türkiyeli Recep Tayyip Erdoğan’ın kesintisiz 12 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olduğunu belirtti. Yazıcı, "İnşallah 10 Ağustos’ta Başbakanımız, yine siyasi tarihimiz açısından son derece kıymetli olan, milletin doğrudan doğruya ilk defa yapacağı seçimle Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olacak" dedi. Yazıcı, 10 Ağustos’ta sandıklar açıldığı zaman Türkiye’yi, koyduğu hedeflere götürecek muazzam bir zemin oluşacağını vurgulayarak, oy vermek suretiyle destek sağlayan herkesin yazılacak tarih sayfasında mutlaka bir payı olacağını dile getirdi. Bakan Yazıcı, "10 Ağustos günü hiçbir lüksümüz yok. Çevremize mutlaka demokratik hakkını, Türkiye’nin geleceğini düşünmek, oyuna sahip çıkarak, oy hakkını kullanması için hatırlatmalar yapalım" diye konuştu. Değişim yaşandığını da anlatan Bakan Hayati Yazıcı, "Yerel yönetimler ve merkezi hükümet hep birlikte Türkiye’yi çağ atlatacak projelerle donatıyoruz. Her ilimiz gelişiyor" ifadelerini kullandı. "Ülke hepimizin. Biz gece gündüz demeden, Başbakanımızın öncülüğünde gücümüz neyse onu milletimize tahsis ediyoruz. Bir dakika boş zamanımız yok. Millet de bunu takdir ediyor. Hesabımız; herkesin refah seviyesi yükselsin, ekonomik imkânları artsın. Bir taraftan da biz büyük bir risk alarak Türkiye’nin çok konuşulmayan, çetrefilli sorunlarına cesaretle el atıyoruz. Çözüm Süreci, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi adı altında inşallah Türkiye’yi terör belasından arındıracağız. İnsanlık tarihinin en kavgalı, en karmaşık havzası olan Ortadoğu’da her gün ateş yanıyor. İsrail tam anlamıyla teröristçe Gazze’ye saldırıyor. Çoluk çocuk, silahlı silahsız, kadın yaşlı demeden, önünde ne varsa insafsızca, gaddarca katlediyor ve insanlık bunu seyrediyor. 'Türkiye Başbakanı niye sesini yükseltiyor?' diyorlar. Bizde İnsanlığın kazanımları var. İnsan hakları, demokratik haklar, sosyal haklar, yaşama hakkı, kendi kaderini belirleme hakkı Türkiye’de ne ise Suriye’de de Mısır’da da Filistin’de de Irak’ta da odur. Biz bunları seslendiriyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Hayati Yazıcı ve Başkan Hasan Can, STK Temsilcileri ile bir süre sohbet etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir