ÇAĞIRICI :BÜYÜK BİR MUTLULUK YAŞIYORUZ

ÇAĞIRICI :BÜYÜK BİR MUTLULUK YAŞIYORUZ
Bağcılar Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile birlikte E-Yazışma Entegrasyon, KEP Entegrasyon, E-Yazışma ..

Bağcılar Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile birlikte E-Yazışma Entegrasyon, KEP Entegrasyon, E-Yazışma Aktif Kullanım ve KEP Aktif Kullanım iletim platformunun hepsini başarıyla kullanan tek yerel yönetim olarak Kalkınma Bakanlığı’nın e-Yazışma Projesi’nde Entegrasyon Sağlayan Kurumlar arasında yerini aldı.
Teknolojiyi en verimli ve sistemli kullanmak için çalışarak ilkleri gerçekleştiren Bağcılar Belediyesi bir başarıya daha imza attı. “E-belediyecilik” ve KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) uygulamasıyla birlikte hayata geçirdiği EBYS’yi (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) başarıyla uygulayan Bağcılar Belediyesi, Kalkınma Bakanlığı e-Yazışma Projesi’nde ülkemizde dört iletim platformunu kullanan tek belediye olarak yer aldı. 
Bağcılar Belediyesi, ilçe sakinlerine hizmeti en hızlı ve kaliteli şekilde sunabilmek amacıyla önemli projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamda 2012 yılından bu yana kullanılan EBYS (Elektronik Belge Yönetim sistemi) başarıyla uygulanıyor. Nitelikli Elektronik Sertifika (e-imza) ile E-Yazışma paketi standardına uyumlu olarak üretilen belgeler, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sistemi üzerinden diğer kurumlara gönderilebiliyor. Uygulama kapsamında ilk olarak İGDAŞ (İstanbul) ile KEP üzerinden e-yazışma paketi gönderimi gerçekleştirildi. Ayrıca tüm yazışmalarda KEP üzerinden yapıldı. Bağcılar Belediyesi, özellikle E-Dönüşüm sürecinde E-Yazışma Projesi’nin yaygınlaşması için de çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.
BÜYÜK BİR MUTLULUK YAŞIYORUZ
Bağcılar Belediyesi olarak büyük mutluluk yaşadıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, her alanda verdikleri emeklerinin karşılığını aldıklarını ifade etti. e-belediyecilik, KEP, EBYS gibi uygulamaları yerel yönetim olarak ilk kez kendilerinin hizmete sunduklarını anlatan Çağırıcı, bazı çalışmaların ve uygulamaların verimli ve eşgüdümlü yürütülmesi için diğer kamu ve özel kurumların da teknolojiyi kullanarak bu sisteme geçmiş olması gerektiğini vurguladı. Uygulamanın faydalarına da değinen Çağırıcı,  e-belediye sisteminin her şeyden önce zaman tasarrufu sağladığını da belirterek, şunları söyledi: 
“Bu sistem uygulamaya girmeden önce vatandaşın basit bir işlemi uzun bir sürede halledilebiliyordu. Oysa şimdi belediyemize bir işlem için başvuran hemşerilerimize daha süratli kaliteli hizmet verebiliyoruz. Bunlara ilaveten hizmetlerimize şeffaflık geldi. Bağcılar Belediyesi’ne herhangi bir iş için başvuran vatandaş, işlemin hangi aşamada olduğunu, hangi birimin takip ettiğini veya niçin beklediğini bilgisayar ve cep telefonunu kullanarak görebiliyor. Elektronik imza sistemiyle hem ben hem de ilgili birim müdürümüz de cep telefonunu kullanarak imzasını atabiliyor. Böylece hizmette aksaklık olmuyor, işlemler süratleniyor. Vatandaşın evrakı kısa sürede sonuçlandırılıyor. e-belediye sisteminin bir diğer avantajı da kağıt israfının önüne geçilmesidir. Bu yöntemle kağıt ve evrak kullanımını azaltıyoruz, kaynakları daha verimli kullanabiliyoruz. Yani kağıt tasarrufunda bulunuyoruz. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir