BÜTÜN BANKALAR İSTANBUL FİNANS MERKEZİ'NE GELSİN

BÜTÜN BANKALAR İSTANBUL FİNANS MERKEZİ'NE GELSİN
Ümraniye’de bulunan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin temel atma törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, "Merkez Bankası başta olmak üzere bütün bankalarımız bir an önce gelsin, burada temeli atsınlar" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çamlıca Bağlantı Yolu'nda düzenlenen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, BDDK ve SPK hizmet binalarının temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Yıldırım; Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank başta olmak üzere bütün bankalara İstanbul Finans Merkezi projesinde yer almaları çağrısında bulundu. Yıldırım, "Bugün burada temelini attığımız projede sadece BDDK'nın, SPK'nın yeri yok, aynı zamanda başka kurumlar da var. Ben buradan çağrı yapıyorum; Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank başta olmak üzere bütün bankalarımız bir an önce gelsin, burada temeli atsınlar. Finans merkezi demek hepsinin bir araya gelerek güçlerini birleştirmeleri demek. Aksi halde birer birer gelirseniz ne olacak? Zaman kaybı olacak. Zaman kaybı olunca da istediğimiz hızda projeler gerçekleşmeyecek" dedi.
İSTANBUL FİNANS İÇİN EN İDEAL YER
Dünyada nakit paranın artık yeni adresler aradığını ve İstanbul'un da finansman, yatırımcılar ve yatırımcılara kaynak için en ideal yer olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, "Onun için buraya, bu merkeze ihtiyaç var ve bunun kararını verdik. İnşallah 1-2 sene içerisinde, buralarda muazzam tesisler, binalar tamamlanacak ve finans merkezi çalışmaya devam edecek" diye konuştu.
TÜRKİYE NEREDEN NEREYE GELDİ… 
Yapımı devam etmekte olan İstanbul 3.havalimanının dünyanın en büyük havalimanı olacağına dikkat çeken Yıldırım, "Bu projenin ederi ne kadar biliyor musunuz? 35 milyar. 35 milyar ne anlama geliyor size söyleyeyim. Dünyanın irili ufaklı birçok ülkesinin bütçesinden daha büyük. Nereden nereye. 70 sente muhtaç olan, yazar kasası başbakanlığa fırlatılan bir Türkiye'den, tek başına 35 milyarlık yatırımı yapan, dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a kazandıran bir Türkiye'ye geldik" dedi.
BAŞKANLIK SİTEMİNE İHTİYAÇ VAR
İstikrarın sürmesi ve büyümenin devam etmesi için Başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu iddia eden Başbakan Yıldırım, "Şimdi diyoruz ki siyasi partilere, millete hepinizin sözü var, bizim de sözümüz var, CHP'nin de MHP'nin de sözü var. Ne dedik? Her seçimde dedik ki yeni anayasayı yapacağız ve Türkiye'de istikrarı kalıcı hale getireceğiz. İstikrarın kalıcı hale getirilmesinin yolu başkanlıktan geçiyor. Aksi halde bakın 7 Haziran'da neler yaşadık. Hükümet kurulamadı. Eğer öyle devam etseydi bugün Türkiye, PKK'yla, FETÖ'yle, DEAŞ'la mücadele edebilir miydi? Allah'tan millet bunu gördü ve kararını değiştirdi, AK Parti'yi 1 Kasım'da iş başına getirdiniz. Böylelikle zayıf iktidarlardan milleti kurtarmak, milli birliği kuvvetlendirmek için başkanlık sistemine ihtiyaç var" şeklinde konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir