BUNCA DARBELERE, KALKIŞMALARA RAĞMEN BU CUMHURİYET AYAKTA

BUNCA DARBELERE, KALKIŞMALARA RAĞMEN BU CUMHURİYET AYAKTA
Maltepe’de Büyük Zafer’in 94’üncü yıldönümünde binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle ilçe meydanına yürüdü.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bunca darbelere, kalkışmalara rağmen bu Cumhuriyet ayaktaysa, bunu hepimiz Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına borçluyuz” dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıldönümünde binlerce Maltepeli, Türk bayrakları ve meşalelerle, belediye önünden başlayan fener alayına katıldı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşların da katıldığı yürüyüşte binlerce kişi “Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” pankartını taşıyarak, hep birlikte 10. Yıl ve İzmir marşlarını söyledi. “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganlarının atıldığı yürüyüş ilçe meydanında sona erdi. Burada vatandaşlar dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri açarak, Mustafa Kemal ve silah arkadaşları adına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular.
“MUSTAFA KEMAL’E BORÇLUYUZ”
İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Başkan Ali Kılıç, muhtarların da davet edildiği sahneden vatandaşlara seslendi. 30 Ağustos zaferini kutlayarak başladığı konuşmasında Kılıç, “72 millete aynı nazarla bakan, Türk’e, Kürde, Laz’a, Çerkez’e, Boşnağa aynı gözle bakan, eşit davranan Maltepeliler hoş geldiniz. Az önce huşu içinde ezan sesini dinledik. İşte bu ezanların susmamasını, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına borçluyuz. 3 darbe yaşadık. Darbe kim tarafından gelirse gelsin ülkeleri 25 sene geriye götürmüştür. Bunca darbelere, kalkışmalara rağmen bu Cumhuriyet ayaktaysa, bunu hepimiz Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Bizler etle tırnak gibiyiz, ayrılmayız. Mustafa Kemal ve devrimlerine sahip çıkan sizler var oldukça bu Cumhuriyet ayakta kalacak” dedi.
Cumhuriyete saldıranların, onu ortadan kaldırmak isteyenlere asla aman verilmeyip, halk tarafından önlerinin kesileceğini ifade eden Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “15 Temmuz darbe girişimi sonrası, her kesimden insan meydanlardaydı. Cumhuriyetine, demokrasisine sahip çıktı. Bu halk, yurtta barış, dünyada barış ilkesi etrafında kenetlendi ve iç ve dış düşmanlara geçit vermedi. Bütün siyasi farklılıkların da ötesinde bu Cumhuriyete hep birlikte sahip çıktığımızı bir kez daha gösterdiniz. Bütün Türkiye’ye en güzel örneği Maltepe, Maltepe halkı verdi. Umuyorum ki bu örnek ülkemize yayılır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir