Bu Akşam için İstanbul’a Sarı kodlu uyarı

Bu Akşam için İstanbul’a  Sarı kodlu uyarı
Günlerdir uyarısı yapılan; hatta 87 kışı tartışmalarına neden olan kar yağışı kapıya dayandı. Meteoroloji saat verdi, bu geceden itibaren soğuk ve yağışlı hava kendini gösterecek. cuma günü sabah saatlerinde İstanbul'da kar bekleniyor.

Peki, İstanbul ve Ankara'da kar ne zaman yağacak? Kar yağışı İstanbul'da ne kadar sürecek? İstanbul'da beyaz örtü ne kadar kalacak, kaç santim kar birikecek? Bütün bu soruların cevabı ve il il ayrıntılı hava durumu haberimizde. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 11 Şubat hava durumu raporu yayınlandı. Yapılan son dakika değerlendirmelere göre hava sıcaklıkları bu gece yarısı itibariyle hissedilir derecede düşerken özellikle akşam saatleri itibariyle yurdun batı kesimleri yağışlı hava dalgasının etkisi altına girecek. Yine yurdun batı kesimlerinde şiddetli rüzgar ve fırtınanın bugün ve yarın etkili olması bekleniyor. Peki, İzmir, Ankara ve İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Bugün hava durumu nasıl olacak? Merak edenler için detayları haberimizde derledik.
İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN SON DAKİKA UYARISI
Valilik'ten yapılan açıklamada, "İstanbul’da Meteoroloji raporuna göre; hava sıcaklığının azalması,hafta sonundan itibaren yağışların kar şeklinde olması bekleniyor.
Bugün(11 Şubat) rüzgarın yer yer kuvvetli olması beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.  "
denildi. 

İSTANBUL'A YOĞUN KAR GELECEK
Günlerdir uyarısı yapılan kar yağışına artık çok az kaldı. Yarın da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, Cuma günü rüzgarın poyraza dönmesiyle bir anda 15-20 derece düşecek. Cumartesi ve pazar günü Batı Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da etkili olacak kar yağışı, yeni haftayla birlikte neredeyse tüm yurda yayılacak. Pazartesi günü birkaç il dışında tüm illerde kar veya yağmurun etkili olması bekleniyor.
BU AKŞAM İÇİN İSTANBUL'A SARI KODLU UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için sarı kodlu uyarı yayınladı.
Uyarıda akşam saatlerinde başlaması beklenen fırtınanın kuvvetine dikkat çekildi. Ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği söylendi. 
Yer yer 75-88 kilometreye ulaşması beklenen rüzgarın çatı uçması, soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtiliyor. 
 İSTANBUL'DA ÇOK YOĞUN KAR BEKLENİYOR
Ani sıcaklık düşüşüyle birlikte cuma günü sabah saatlerinde İstanbul'da kar bekleniyor. Cumartesi günü bölgede kar yok. Ancak pazar günü yoğun kar bekleniyor. Pazar günü başlayan kar yağışının pazartesi, salı, çarşamba günlerinde de ilçe ilçe devam etmesi bekleniyor.
ORHAN ŞEN DUYURDU: İSTANBUL'DA KARIN EN YOĞUN YAĞACAĞI GÜNLER
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da karın en şiddetli yağacağı günleri duyurdu. 
UZUN ZAMANDIR BU KADAR UZUN SÜREN SOĞUK GELMEMİŞTİ
NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, ''Enteresan yapan bu kadar sürecek soğuk hava dalgasıyla uzun süredir karşılaşmıyorduk. Öyleki önümüzdeki hafta İstanbul neredeyse bütün hafta boyunca sıfırın altında'' ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir