BLACKBERRY ARTIK AKILLI TELEFON ÜRETMEYECEK!

BLACKBERRY ARTIK AKILLI TELEFON ÜRETMEYECEK!
Bir dönemin efsanesi Blackberry zor durumda. Şirket artık akıllı telefon üretemeyecek!

Blackberry CEO'su John Chen akıllı telefon pazarını etkileyecek bir açıklama yaptı. Bir zamanların en güvenli telefonu olarak geçen Blackberry markası artık akıllı telefon üretmeyecek.
Sahip olduğu güvenlik sistemiyle ön plana çıkan Blackberry telefonlar, özellikle 2000'li yılların ortalarında hayli popülerlerdi. Blackberry'e özel bir mesaj servisi sayesinde güvenli mesajlar atılabilen bu cihazlar, işyerlerinin vazgeçilmezi olmayı başarmışlardı.
Peki, Blackberry neden artık telefon geliştirip, satışa sunmayacak? Son yıllarda akıllı telefon pazarına hakim olan Apple ve Samsung'un çok gerisinde kalan şirket, güvenli yapısına rağmen diğer markalarında gerisine düşünce sonuç kaçınılmaz oldu. Şirket 2016'nın ikinci çeyreğinde 372 milyon dolar zarar etti.
Blackberry yazılım konusunda halen lider firmalardan biri ve artık bu yönlerine ağırlık verecekler. Artık diğer üreticilerle ortak olacak olan Blackberry böylece şirket içi maliyetlerini minimuma düşürecek. Yine Blackberry logosu göreceğimiz akıllı telefonlar olacak ama bunlar diğer firmalarla yapılan ortaklıklar sonucu bizlere sunulacak.
Bakalım bir dönemin lider telefon üreticisini gelecekte neler bekliyor?

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir