"BİZİM PROJELERİMİZİN MERKEZİNDE GENÇLER VAR"

"BİZİM PROJELERİMİZİN MERKEZİNDE GENÇLER VAR"
Sultanbeyli Belediyesi'nin İstanbul Kalkınma Ajansı'yla birlikte yürütmekte olduğu Hayatı Seviyorum projesinin tanıtımı yapıldı.

Sultanbeyli Belediyesi'nin İstanbul Kalkınma Ajansı'yla birlikte yürütmekte olduğu Hayatı Seviyorum projesinin tanıtımı yapıldı. Tanıtım programında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin tüm projelerinin merkezinde gençlerin olduğunu söyledi. 
İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan hibe alan Hayatı Seviyorum projesi için Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde program düzenlendi. Programa özellikle öğrencilerin büyük ilgisi vardı. Tanıtım programında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Sultanbeyli bir yandan fiziki olarak gelişip kalkınırken, bir yandan da eğitim konusundaki eksiklerini tamamlıyor. İlçemize kazandırdığımız yeni okullarla, gençlik merkezlerimizle yavrularımıza, farklı imkanlar sunmaya çalışıyoruz. Hayalimizdeki Sultanbeyli’ye kavuşabilmemiz için, yarınımız olan gençlerimize yatırımlar yapmalı, onlara en iyi imkanları sunmalıyız, bilinciyle hareket ediyoruz. Biz, kalkınmayı, gelişmeyi ancak gençlere yapılacak yatırımlarda görüyoruz. Tüm çalışmalarımızın merkezinde, gözlerinde ışık, gelecekten umutlu gençlerimiz var" dedi. 
Gençlere yapılan hiç bir yatırımın, gençler için verilen hiç bir çabanın boşuna olmadığını söyleyen Başkan Keskin, "Gençlere ne kadar değer verirsek, ne kadar imkan tanırsak, ülkemizin, Sultanbeyli’mizin geleceği o kadar aydınlanacaktır. 
Bizim gençlerimiz için yeşerttiğimiz, sonsuz umutlarımız var. Gençlerimiz yarının büyükleri, yarının yöneticileri, yarının yol göstericileridir. Bu düşünceden hareketle Hayatı Seviyorum projemizi hazırladık. Projeyle, farklı sebeplerle okula karşı motivasyonunu kaybeden yavrularımızın, tekrar hayatlarının merkezine, eğitimi almalarını sağlamaya çalışacağız. Dünyada gelişen teknoloji, artan imkanlar, doğru kullanılmadığında maalesef istenmeyen sonuçlara sebep olabiliyor. Henüz iyiyle kötünün, fayda ile zararın ayrımını yapamayacak, her yönlendirmeye açık olan genç beyinler, özellikle farklı faktörlerin etkisiyle eğitimi, hayatlarından çıkartma aşamasına gelebiliyor. Yavrularımız bazen, sosyal hayatı sanal dünyadan ibaret zannederek, eğitimine gereken özeni, gereken hassasiyeti göstermeyebiliyor" şeklinde konuştu. 
Proje hakkında katılımcılara bilgiler veren Başkan Keskin, "Projemizin sosyal içeriği oldukça zengin. Projemiz öğrencilerimizin okul hayatlarının yanı sıra gündelik yaşamlarını da disipline sokacak. Biz, projemizle hem yavrularımızın merkezine eğitimi almalarına yardımcı olmaya, hem de sosyal hayatın içinde yer almalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Okula karşı motivasyonu düşen ya da düşme aşamasında olan yavrularımızın, içlerindeki eğitim ateşine bir kıvılcım çakmaya çalışacağız. Bunu proje kapsamında kurduğumuz gençlik merkezimizle, 3D eğitim laboratuvarımızla, çeşitli etkinliklerimizle yapacağız. Öğrencilerimiz için eğitimi zevkli hale getireceğiz. Düzenleyeceğimiz sosyal etkinliklerle de öğrencilerimizin hayatın içinde olmalarına katkı sunacağız" ifadelerini kullandı. 
Projeyi İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Keskin, projeye destek veren Sultanbeyli Kaymakamlığına, Milli Eğitim Müdürlüğüne, Boğaziçi Vakfına, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfına teşekkür etti.
Tanıtım programına katılan İSTKA izleme uzmanı Gökhan Çoban, İSTKA'nın vizyonundan bahsetti. 
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız da Hayatı Seviyorum projesi tanıtım programına katıldı. Programda konuşan Yıldız proje için şöyle konuştu: Sosyal sorumluluk açısında büyük bir proje. Bizim bu projeye destek vermemiz gerekiyor. İyi ki böyle bir proje var demek için buradayız. Bu proje tam hedefini buldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
İlçe Kaymakamı İbrahim Özefe de yaptığı konuşmada, “İzlediğimiz animasyon çok güzel şekilde projeyi anlattı. Bu projede emeği geçenlere şükranlarımı ifade ediyorum. Sultanbeyli Belediyemiz eğitim konusunda son derece hassas. Bu konuda çok sayıda çalışma yapıyor. Yapılan çalışmalar için Sayın Belediye Başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum. Gençlerimiz çocuklarımız bizim her şeyimiz. Önemli olan gençlerimizi kendi ayakları üstünde duran, hayata tutunan, hayatı seven bireyler olmasıdır” dedi. 
Programda katılımcılara 3D eğitimin provası yaptırıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir