“BİZ SON 20 YILDA HEP BİRBİRİMİZİ YENDİK”

“BİZ SON 20 YILDA HEP BİRBİRİMİZİ YENDİK”
Süleyman Tarık Balyalı, Cumhuriyet Halk Partisi Pendik ilçe başkanlığı için adaylığını parti binasında düzenlediği toplantıda açıkladı İlçe teşkilat binasında yapılan açıklamaya çok sayıda partili katıldı

Süleyman Tarık Balyalı, Cumhuriyet Halk Partisi Pendik ilçe başkanlığı için adaylığını parti binasında düzenlediği toplantıda açıkladı İlçe teşkilat binasında yapılan açıklamaya çok sayıda partili katıldı 
Balyalı konuşmasına şu ifadelerle yer verdi “Ben bu partiye tam 20 sene önce üye oldum. Bu şehirde 20 yılda çok şey değişti. Pendik büyüdü, biz büyüdük, ağabeylerimiz ablalarımız yaşlandı, bazıları aramızdan ayrıldı. Başta babam Ergun Balyalı olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisine emek veren Ali Bayram, Necla Duvarcı, Vedat Tahmaz Dr. Ali Yerlikhan gibi pek çok değerimizi kaybettik. Hepsi ışıklar içinde uyusun. Pek çok yeni arkadaşımız aramıza katıldı. Aramızda evlenenler çocuk sahibi olanlar oldu. Şimdi çocukları üniversiteye gidiyor.
“BİZ SON 20 YILDA HEP BİRBİRİMİZİ YENDİK”
Biraz önce söylemiştim 20 yılda çok şey değişti diye. Ancak bu şehirde sadece 2 şey değişmedi. Biz son 20 yılda hep birbirimizi yendik AKP’ye yenildik. Yenilgimiz ağırlaştıkça kendi içimizde ki kavga daha acımasızlaştı. Sonuçta 1989 yılında iktidar olduğumuz, 1994 yılında 3’e bölünerek kaybettiğimiz Pendik’te 1 Kasım seçim sonuçlarına göre yaklaşık 100.000 oy aldık ama 140.000 fark yedik.  AKP bugün ortadan ikiye ayrılsa bırakın iktidar olmayı biz ancak 3. Parti oluruz. 
Geçmişte CHP’nin kalesi olarak bilinen mahalleler vardı. Ancak bu kaleler zaman içinde yıkıldı. Ertuğrul Gazi, Sülüntepe, Ahmet Yesevi ve Fatih gibi mahallelerimizde artık AKP açık ara önde. 7 Haziran seçimlerinde 7 mahallede birinci çıkabilirken 1 Kasım seçim sonuçlarına göre önde olduğumuz mahalle sayısı 4’e düştü. Ne yazık ki Harmandere, Yeşilbağlar ve Doğu mahallelerinde de AKP bizi geçti.  Bugün önde olduğumuz mahallelerden sadece 1 tanesi E-5’in üzerinde. 3 tanesi ise E-5’in altında. Eğer işler böyle giderse ve siyaset yapma yöntemlerimiz değişmez, yapısal sorunlarımız çözülmezse muhtemel 2019 yerel seçimlerinde 180.000 fark yiyeceğiz ve elimizde sadece 3 tane merkez mahalle kalacak. Yine bugünkü oy oranlarına bakılırsa 2019 yerel seçimlerinde sadece 8 belediye meclis üyesi çıkaracağız.
 

untierred-1.jpg

“BEN ARTIK PARTİ İÇİ KONGRELERDE BİRBİRİMİZİ DEĞİL SEÇİMLERDE AKP’Yİ YENMEK İSTİYORUM”

Ben artık parti içi kongrelerde birbirimizi değil, yerel ve genel seçimlerde AKP’yi yenmek istiyorum. Ben bu şehirde AKP’nin iktidarını alaşağı edip Cumhuriyet Halk Partisini bayrağını dalgalandırmak istiyorum. Ben Pendik’te Cumhuriyet Halk Partisini yeniden ayağa kaldırmak, yapısal sorunlarını çözüp, yeniden örgütleyerek, yeni kadrolarla, yeni bir vizyon, örgütlenme modeli ve çalışma yöntemiyle Cumhuriyet Halk Partisini 2019 yerel seçimlerinin en iddialı partisi haline getirmek istiyorum. 
Sevgili dostlarım işte ben bu amaç için Cumhuriyet Halk Partisi Pendik İlçe Başkanlığına adayım.
20 yıl önce bu partide gençlik kolu başkanlığına aday olurken hangi duygu ve heyecanı yaşadıysam bugünde aynı duygularla ve aynı heyecanla karşınızdayım. 20 yılda pek çok şey değişti ama benim Cumhuriyet Halk Partisine ve örgütüne olan bağlılığım, inancım asla değişmedi. Bu partiye ve örgütüne inandığım için bu partiden hiçbir zaman ayrılmadım, asla bu partiyi dışarıda eleştirmedim. Her zaman bu örgütün içinde oldum, emek harcadım, gün geldi terimi döktüm gün geldi kanımı. 
20 yıl sonra hala aynı azim ve kararlılıkla Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarı için mücadele ediyorum ve bu kongrenin sonucu ne olursa olsun mücadeleye etmeye devam edeceğim. 
Bu işin zorluklarının farkındayım. Ancak 20 sene boyunca Cumhuriyet Halk Partisi örgütünden ve siyasetten öğrendiklerimi birleştirerek 2019 yerel seçimlerine giden bu yolda partimizi hazırlamak azim ve kararlılığındayım. Size şöyle bir söz vermek istiyorum. Biraz önce anlattığım çalışmaları yapamaz Pendik’te Cumhuriyet Halk Partisini iktidarın güçlü bir alternatifi haline getiremezsem bir sonraki kongrede bana bir dönem daha şans verin demeyeceğim.Ellerimi ovuşturarak karşınızda mazeretler uydurmayacağım.
Ya görevimi hakkıyla yerine getireceğim ya da bir daha aday olmayacağım.
Bu duygu ve düşüncelerle ve örgütümden gelen destekle Cumhuriyet Halk Partisi 6 Aralık tarihinde Pendik İlçe Başkanlığına adayım. Hepinize saygılar sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir