Hayati Karaca

Hayati Karaca

BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKIRKEN…

BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKIRKEN…

Doğruları, yanlışları, sevinçleri ve üzüntüleriyle bir yılı daha geride bıraktık. Her yeni yılda olduğu gibi 2020’ye de iyi dileklerle giriyoruz İnşallah bu yıl hepimiz için sağlık ve mutluluk vesilesi olur. 
2020 yılında farklı bir şey yapmaya ne dersiniz. 2019 yılını şöyle bir gözden geçirip, kendimizle ilgili  öz eleştiri yapalım mı? Hatalarımızı, eksikliklerimizi, iyilik ve kötülüklerimizi, kısacası bir yıldaki tüm davranışlarımızı şöyle bir hatırlamaya çalışalım. Hatta bunu yazarak yapalım. Maddeler halinde bütün bir yılı kağıda dökelim. Davranışlarımızın bir envanterini çıkaralım. Aile ve arkadaş çevremizde yaşadıklarımız, iş ve çalışma hayatımızdaki ilişkilerimiz, okuyorsak okulda yaşadığımız bir yılı şöyle bir hatırlamaya çalışalım. Elbette başımızdan geçen her olayı hatırlayamayız. Sık sık başımızdan geçen sıradan günlük birçok olayı daha o gün unuturuz. Ancak eminim ki aradan yıllar geçse de unutmayacağınız olaylarla da karşılaştınız, bu geçen bir yılda.
*************
İşte şimdi sıra bir yılın sonunda kendi kendimize karne vermeye geldi. Kendi notumuzu yine kendimiz vereceğiz. Yanlış ve doğrularımızı bir terazinin iki kefesine koyacağız, neysek o çıkacak bu teraziden. Karnedeki notumuza göre hayatımızı tekrar gözden geçireceğiz. Eğer biraz cesaret ve irade gösterebilirsek, bundan sonraki hayatımızda radikal değişikliklere bile gidebiliriz. Değişmekten korkmak, değişime kapalı olmak kendi noksanlıklarımızı tespit edip, onları gidermemizi engelleyecektir. İyisi mi ruhsal saplantılarımızı bir kenara bırakıp, kendimizi mantık ve aklın insafına bırakalım. Bırakalım bizi mantığımız ve aklımız analiz edip şekillendirsin. Davranışlarımızı ona göre düzenlesin. Bizi biz yapan değerlerimizi korumak koşuluyla tabi…
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki: Evliyanın çoğu her gece, o gün yapmış olduğu işlerini, sözlerini, hareketlerini, düşüncelerini, her birinin niçin olduğunu anlarlar. Kusurlarını ve günahlarını temizlemek için, tövbe ve istiğfar ederler. 
Bir insanlık düşlüyorum; temelinde huzur, barış ve kardeşlik olan, Bir çocuk düşlüyorum; büyüklerinin ihtirasları nedeniyle silahların gölgesinde değil, sevdikleriyle birlikte mutlu bir şekilde büyüyen, Bir dünya düşlüyorum, içinde gıybet, yalan, küfür, kötülük olmayan, insanları da havası da tertemiz bir dünya... Biz insanlar, bu dünyada bulunma amacımızın farkına varıncaya kadar maalesef bu düşlerin hiçbiri gerçekleşmeyecek. Allah tüm insanlığa hidayet etsin. İnşallah 2020 yılında daha çok insan bunun farkına varır ve kalan günlerini kurtarır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hayati Karaca Arşivi