BİLGİ SAHİBİ OLMADAN MÜCADELEDEN BAŞARILI ÇIKILMAZ

BİLGİ SAHİBİ OLMADAN MÜCADELEDEN BAŞARILI ÇIKILMAZ
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Başkan Gençlerle Buluşuyor” programında ‘Neden Kitap Okumalıyız?’ sorusunun cevabını gençlerle birlikte yorumladı.

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen moderatörlüğünü Bilal Eren’in yaptığı söyleşide gençlerle bir araya gelen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Düşünmek için bilgiye ihtiyaç var, bedava deneyim satın almak için okumalıyız” başlıkları altında kitap okumanın faydaları konusundaki fikirlerini gençlerle paylaştı.
Başkan Yazıcı, ”Nereden Geliyoruz? Neredeyiz? Nereye Gidiyoruz?” konulu tanıtım filmi ile neden kitap okumalıyız? sorusunu yanıtlarken “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olamayız, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak mümkün değildir çünkü fikirler ancak bilgilerle birleştirilerek ortaya konulabilir.
Hangi meslek, yaş grubu, hangi kategorizasyonda olursanız olun bilgi sahibi olmadan olmaz. Bilgi güçtür. Bilgi çağındayız ve big data gibi çok büyük şeylerin konuşulduğu bir yerde bilgi edinmenin yöntemlerinden bir tanesi de okumaktır. Çünkü insanoğlunun tabiat olayları karşısındaki mücadelesini son on bin yılı zor biliyoruz. Düşünün geçmişimizi bir kayıt altında. Bilgi ile gelip bazı şeyler değişmez. Sanata bakış değişmez, teknoloji değişebilir ama toprağı işleme yöntemi değişmez. Bilim insanının doğa ile olan mücadelesinde mutlaka bir birikim gerektirir. Oda ancak aktarma yöntem ve metotlarıyla üstüne koyarak gelişebilir.
Buda her meslek dahil olmak üzere düşünmek bilgiyle gelmiş yaşanılan tecrübelerle hayatta kalmayı başarmışız. Başardığımız her şeyi akla, aklı ise eğitime muhtaç kılmışız. Bilgi sahibi olmadan da akıl bu mücadeleden başarılı çıkamamıştır.
Bilgi sahibi değilseniz dünyanın en süper bilgisayarını getirin bir şey yüklemedikten sonra hiçbir şey yapamaz. İnsan içinde böyledir. Peki bunu nasıl yapacağız? 3 kadim soru “Nereden Geliyoruz? Neredeyiz? Nereye Gidiyoruz?” Bu soruları cevaplayacak her şeyi okumamız lazım.
Nazım, Nesir yazı şekillerini tanımlarken “eğer nazım, nesire geçmezse gelişemez. Nazım çok önemli bende şiiri çok severim. Okudum ama belli bir zaman sonra siz nesire dönüşmezseniz bireysel ya da toplumsal olarak gelişemezsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir