Beşiktaş ve Budapeşte ıı. Bölge kardeş şehir oldu

Beşiktaş ve Budapeşte ıı. Bölge kardeş şehir oldu
Beşiktaş Belediyesi ve Macaristan Budapeşte II. Bölge Belediyesi arasında kardeş belediye protokolü imzalandı. Belediyeler arasında yapılan protokolü Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile Budapeşte II. Bölge Belediye Başkanı Őrsi Gergely imzaladı

Macaristan’ın Budapeşte II. Bölge Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi başkanlar düzeyinde atılan imzalarla kardeş belediye oldu. 
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Budapeşte II. Bölge Belediye Başkanı Őrsi Gergely, yaptıkları toplantıda kentler arası sorunlar ve çözümler üzerine fikir alışverişinde bulundu. İmzalanan protokolle birlikte iki belediye kültür-sanat, sosyal destek ve yeni nesil belediyecilik konusunda projeler ve ortaklıklar üretecek.

rizaakpolat4-001.jpg
Kardeş şehirler arasına bir yenisini eklemekten mutluluk duyduğunu ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Beşiktaş’ın uluslararası gücünü Avrupa’da nitelikli iş birlikleri ile geliştiriyoruz. Budapeşte II. Bölge ile Beşiktaş’ımız artık iki kardeş şehir.’’ dedi.

rizaakpolat1-001.jpg
Toplantıdan sonra iki Başkan Budapeşte II. Bölgede bulunan Gül Baba Türbesi ve müzesini ziyaret etti. Ardından Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu ile bir araya gelerek Türkiye Macaristan Kültür Yılı üzerine sohbet ettiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir