BEKLENEN KAR YAĞIŞI RESMEN BAŞLADI!

BEKLENEN KAR YAĞIŞI RESMEN BAŞLADI!
: Beklenen Kar yağışı yavaş yavaş yurdun büyük bir kesiminde etkili olmaya başlıyor. Afyonkarahisar-Antalya karayolu kar yağışı nedeniyle kısa süreli kapandı. İstanbul'da ne zaman kar yağacak sorusuyla ilgili de açıklama geldi.

Uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde devam eden hava durumu için açıklamalar peş peşe geliyor. İstanbul'da kar yağacak mı diye merak edilirken iç anadolu ve Akdeniz'in yüksek kesimlerinde etkisini göstermeye başladı.
Hava sıcaklığının bir anda düştüğü Sandıklı ilçesinde gece geç saatlerde başlayan yağmur sabah erken saatlerden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Kardan dolayı Sandıklı Damlalı boğazı bölgesi bir süre trafiğe kapandı. Afyonkarahisar-Antalya karayolunun önemli noktalarından birisi olan Damlalı boğazı Karayolları ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik çalışması ile tekrar ulaşıma açıldı.

bolu_daginda_kar_yagisi_basladi_h823103.jpg

 

Kar ağışı nedeniyle kapalı kalan yolda bir süreliğine de olsa mahsur kalan sürücüler ise zaman zaman zor anlar yaşadı. Bazı araç sürücüleri ise kar engelini aşmak için çareyi araçlarına zincir takmakta buldu.
 İSTANBUL'A NE ZAMAN KAR YAĞACAK
İstanbul'da kar yağışı ne zaman? Meteoroloji Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre İstanbul yarından itibaren Sibirya üzerinden gelecek olan soğuk hava dalgasının etkisi altında kalacak.
Soğuk hava ile birlikte İstanbulluların aylardır hasret kaldığı kar yağışının da etkili olması bekleniyor.
Cuma günü öğleden sonra başlaması beklenen kar yağışı Pazartesi günü akşam saatlerine kadar devam edecek.İstanbul'da yarın ise hava sıcaklıkları 7 derece birden düşecek.

fdg.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir