BATTAL İLGEZDİ'YE ÇİFTE SALDIRI!

BATTAL İLGEZDİ'YE ÇİFTE SALDIRI!
Sabah ve Takvim gazetelerinin bugünkü sayılarında yine Ataşehir'in başarılı belediye başkanı Battal İlgezdi'yi hedef tahtasına oturtan Turkuaz Medya Grubu, yerel seçimler öncesi asılsız suçlamalarla İlgezdi'yi yıpratma kampanyasını sürdürüyor.

Sandalyesi bile olmayan Ataşehir Belediyesi'ni sıfırdan kurup 8 yılda örnek bir belediye haline getiren, ilçesini İstanbul'un marka kenti yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, sosyal belediyecilik anlayışıyla gönüllerinde yer edindiği Ataşehir halkının teveccühü ile iki dönemdir görevini başarıyla sürdürüyor. Yaklaşan yerel seçimler öncesi CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en güçlü adayı olarak görülen Battal İlgezdi, yine Turkuaz Medya Grubu'nun hedefinde... Sabah ve Takvim gazeteleri eşzamanlı olarak bugünkü sayılarında yine asılsız suçlamalarla Battal İlgezdi'yi yıpratma kampanyasını devam etti. 
OLUMSUZ ALGI OLUŞTURMA GAYRETİ
Onlarca müfettiş tarafından her gün didik didik incelenip denetlenen Ataşehir Belediyesi'nin hesaplarında her hangi bir usulsüzlük bulunamayınca bu kez Battal İlgezdi'nin banka hesapları üzerinden spekülasyon yapmaya çalışan Sabah ve Takvim gazeteleri asılsız suçlamalarla İgezdi ailesiyle ilgili olumsuz algı yaratmaya çalışıyor. İlgezdi'nin hesabındaki 12 milyonluk artışı açıklayamadığını, bu servet artışının mal bildiriminde bulunmadığını iddia eden Sabah ve Takvim gazeteleri ayrıca İlgezdi'nin ihaleye fesat karıştırdığını ileri sürdü. Oysa Battal İlgezdi, defalarca siyasete girmeden önce işadamı olarak zaten ciddi anlamda maddi birikimi olduğunu açıklamıştı. Siyasete girdikten sonra zenginleşirken halka hesap vermekten köşe bucak kaçanlara inat Battal İlgezdi, 2015 yılında yine Turkuaz Medya Grubu'nda yer alan 'usulsüz şekilde mal edinerek haksız yere zenginleştiklerine dair' iddialara ilişkin, kendisi ve eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi hakkında soruşturma başlatılması talebiyle suç duyurusunda bulunmuştu. 
YİNE AYNI FİLM, AYNI SENARYO
Battal İlgezdi, eşi ve çocuklarının edindikleri her türlü mal ve kazançların yasal mevzuata uygun şekilde edinilip edinilmediği konusunda soruşturma açılması ve detaylı inceleme yapılması istemişti. Bu soruşturma sonucunda herhangi bir suç unsuru tespit edilmesi halinde Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi hakkında kamu davası açılması talep edilen dilekçede, soruşturmanın hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi için İlgezdi ve ailesinin her türlü bilgi ve belgeyi vermeye hazır olduğu vurgulanmıştı. Dilekçede, soruşturma neticesinde İlgezdi ailesi hakkında herhangi bir suç unsuru tespit edilemezse, bu haberleri yayınlayan medya organları hakkında iftira ve hakaret suçlarından soruşturma yapılarak kamu davası açılması talep edilmişti. Bu haberlerin İlgezdi ailesinin mağduriyetine sebep olduğu ifade edilen dilekçede, "Son günlerde bir kısım medyada Battal İlgezdi ve eşi ve çocukları hakkında usulsüz şekilde mal edinerek, haksız yere zenginleştiklerine dair haberlerin ihbar kabul edilerek, soruşturma başlatılmasını talep ederiz" denilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir