Başkan Şadi Yazıcı: Kalıcı konutlar yapılana kadar Hatay'a hizmet sunacağız

Başkan Şadi Yazıcı: Kalıcı konutlar yapılana kadar Hatay'a hizmet sunacağız
Deprem bölgesi Hatay'da vatandaşların ihtiyaçlarına yetişen Başkan Yazıcı, iki konteyner kent hazırlığında olduklarını belirtti. Yazıcı ayrıca, kalıcı konutlar yapılıncaya dek Hatay'da belediyecilik hizmeti sunulacağını açıkladı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta art arda iki büyük deprem yaşandı. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 11 ili yerle bir etti.Yaşanan felakette ölü sayısı 45 bine dayanırken, Türkiye tek yürek olarak yaraları sardı.
TUZLA BELEDİYESİ İMKÂNLARI SEFERBER ETTİ
Depremin izleri silinmeye çalışırken, Tuzla Belediyesi de tüm imkanlarını seferber etti. Tuzla Belediyesi, deprem bölgelerine iş makineleri, personel, konteyner, mobil tuvalet, mobil duş, aşevi gibi hizmetleri bölgeye ulaştırarak, AFAD’ın koordinasyonunda bölgedeki ihtiyaçlar gidermeye başladı.
Başkan Şadi Yazıcı inceledi
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, Tuzla Belediyesi tarafından kurulacak konteyner kentin yapılacağı alan başta olmak üzere, Kırıkhan’da kurulan dört bin kişi için sıcak yemek üretecek Aşevi ve kırsal kesimlerin ihtiyacına cevap verecek mobil aşevi aracında incelemelerde bulundu.
Ayrıca Başkan Yazıcı, bölgede depremzedelerin yaşadığı çadır kentlere giderek, depremzedeler ile tek tek sohbet etti. 
"160 KİŞİLİK EKİPLE BURADAYIZ"
Hatay’da yapılan çalışmaları değerlendiren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, şu ifadeleri kullandı;
Depremin bilgisini alan ekiplerimiz, AFAD’ın ayarlamış olduğu uçakla saat 09.00’da Adana Havalimanı’na indiler. Saat 11 gibi Antakya bölgesinde ve Hatay’ın merkezinde göreve başladılar. Hemen ertesi günü tüm ekipmanlarımız, ekiplerimiz ve gönüllülerimiz ile beraber yaklaşık 160 kişilik bir ekiple buradayız. Şu anda yerelden desteklerle beraber 80 kişilik bir ekibimiz var. Yaklaşık 60 tane de aracımız oldu burada. Ekskavatörden ambulansa, temizlik aracından su tankerine, kırsal kesimlere gidebilecek arazi aracına kadar her türlü aracımızla buradayız.
"Kalıcı konutlar yapılana kadar burada belediyecilik hizmetini sunacağız"
Öncelikle çadır kentler kuruluyor, daha sonra konteyner kentler ve kalıcı konutlar kurulacak. Biz de Tuzla Belediyesi olarak burada iki tane konteyner kent hazırlığı içerisindeyiz. Üçüncüsünün de planlamasını yapıyoruz. Burada bulunduğumuz alanı düzelttik. 3-4 güne kadar burada yaklaşık 150 ailemizi ağırlayacağız. Kalıcı konutlar yapılana kadar burada belediyecilik hizmetini sunacağız.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir