BAŞKAN CİN MAKAMINI ÇOCUKLARA DEVRETTİ

BAŞKAN CİN MAKAMINI ÇOCUKLARA DEVRETTİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geleneğine uyan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, koltuğunu Süreyyapaşa İlkokulu 4. Sınıf Öğrencileri Işıl Baltacı, Rukiye Bahar Yüksel ve Bartu Kayra Aktaş’a temsili olarak devretti.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kendisini ziyaret eden Süreyyapaşa İlkokulu 4. Sınıf Öğrencileri Işıl Baltacı, Rukiye Bahar Yüksel ve Bartu Kayra Aktaş ve öğretmenleri Ayfer Kevser'i ağırladı.  Başkan Cin’e çiçek veren öğrenciler, kendisini tebrik ederek Belediye Başkanı seçilmenin nasıl bir duygu olduğunu sordu.  “Hem çok zevkli hem de sorumluluğu çok fazla ve dikkat edilmesi gereken bir görev.” diyen Başkan Cin, göreve geldiğinde Pendik’in her konuda envanterini çıkardıklarını ve hizmetleri daha yukarı taşımak için yapılacakları belirlediklerini söyledi.  Sohbetin ardından çocukları sırayla Başkanlık Koltuğuna oturtan Başkan Cin, Başkanlık telefonunu kullanmayı da öğreterek tek tek müdürleri bağlattı.
Çocuklardan müdürlere talimat
Başkanlık koltuğuna ilk oturan Işıl Baltacı,Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürüyle görüşerek 23 Nisan için neler yapıldığını sordu. Müdür Nuri Sincanlı: “Başkan'ım, 14.sünü düzenlediğimiz Çocuk Festivali’ne 12 ülkeden 270 çocuk misafir ediyoruz. Sizi de bekliyoruz.” diyerek etkinliklere davet etti.Bunun üzerine Ahmet Cin, çocuklara protokolde yer ayrılmasını istedi. Rukiye Bahar Yüksel, Zabıta Müdürü Faruk Demir’le görüşerek okul çevreleri ve kantinlerdeki gıda denetimlerinin artırılması talimatını verdi. Bartu Kayra Aktaş da Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Muhammed Özcan’ı bağlatarak tüm sokak ve caddeleri elden geçirmek üzere başlatılan toplu çalışma programıyla ilgili bilgi aldı. Küçük başkan, mahalle mahalle yürütülen temizlik, bakım ve onarım çalışmalarının Ramazan’a kadar bitirilmesini istedi.
Öğretmenin hayalini gerçekleştirdi
Öğrencilerin ardından öğretmenleri Ayfer Kevser’i de makam koltuğuna davet eden Başkan Cin, onun da çocukluk hayalinin gerçekleşmesini sağladı. Pendik’teki geri dönüşüm faaliyetlerini merak eden Ayfer Kevser, Temizlik İşleri Müdürü Yusuf Şahin’i bağlatarak “Biz de geri dönüşümde çöp ithal eden İsveç gibi olabilecek miyiz?” diye sordu. “Pendik'te Türkiye’nin 2023 hedefine bugünden ulaştık. Bizim hedefimiz 2023’te Avrupa standartlarının üzerine çıkmak.” yanıtı alan Ayfer Kevser, kısa süreli Belediye Başkanı olmanın mutluluğunu yaşadı.
Ziyaretin sonunda öğrencilere ve öğretmenlerine hediye takdim eden Belediye Başkanı Ahmet Cin, onlara Başkanlık telefon numarasını da vererek istedikleri zaman arayabileceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir