Başkan Ahmet Cin:“Gönülden gönüle bir yol varsa ancak hizmetle gidilir”

Başkan  Ahmet Cin:“Gönülden gönüle bir yol varsa ancak hizmetle gidilir”
Yatırımlarını yıllarca etkisini sürdürecek pandemi dönemi ve hemen arkasından yaşanan küresel krize rağmen hız kesmeden sürdüren Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, 3,5 yılda birçok yatırıma imza atarak Pendik’e önemli değerler kattı.

Gönlünü verirsen her işin güzelleşeceğini söyleyen Başkan Ahmet Cin, “Gönülden gönüle bir yol varsa ancak hizmetle gidilir. Biz Pendikli komşularımıza hizmet ederek, yatırımlar yaparak onların gönüllerini kazanmak istiyoruz.”diyor. Ekibiyle birlikte gece gündüz olağanüstü bir performans ortaya koyan Başkan Ahmet Cin, Pendiklilerin de sevdiği bir belediye başkanı profili çiziyor. Öyle ki gençler gördüklerinde ona “Ahmet Abi” diye hitap ediyor. Gönülden söylersen gönülden dinlenir. Gönül gözüyle bakarsan her şey hoş gelir. Gönlünü verirsen her iş güzelleşir. 
Ekibiyle birlikte gece gündüz olağanüstü bir performans ortaya koyan Başkan Ahmet Cin, Pendiklilerin de sevdiği bir belediye başkanı profili çiziyor. Öyle ki gençler gördüklerinde ona “Ahmet Abi” diye hitap ediyor. 
Gönülden söylersen gönülden dinlenir. Gönül gözüyle bakarsan her şey hoş gelir. Gönlünü verirsen her iş güzelleşir. 
Pendik’e 1 Milyar 100 Milyon TL’lik Yatırım 
Pendik’e yapılan her yatırım şehre değer katıyor. Başkan Ahmet Cin, kente kazandırılan her tesis ve her donatıyı yerinde inceliyor. Ekibiyle birlikte varsa noksanlıkların giderilmesini sağlıyor. Yatırımın kazandırıldığı bölgede vatandaşların görüşünü alıyor, varsa eleştirilerini dinliyor. Son üç buçuk yılda altyapı ve üstyapı yatırımlara belediye bütçesinden 1.100 Milyon TL ayrılarak 124 proje tamamlandı, 30 proje devam ediyor ve daha birçoğu da vatandaşların refahı ve kullanımı için planlanıyor. Tamamlanan projeler arasında olan spor kompleksleri, kütüphaneler, sosyal tesisler, semt pazarları, köy konakları, yollar, parklar ve daha fazlası Pendiklilerin ihtiyaçları ve konforu düşünülerek yapıldı. 
Ahmet Çalık Spor Kompleksi
Toplam 2.615 m² alanda hizmet veren tesiste; fitness, pilates, jimnastik, tekvando ve basketbol salonları yer alıyor.
Busenaz Sürmeneli Spor Kompleksi
Yayalar Mahallesi'nde 2.326 m2 alanda inşa edilen yapı içerisinde fitness salonu, pilates salonu, masa tenisi salonu ve basketbol salonu yer alıyor.
Mete Gazoz Spor Kompleksi
3.226 m² alanda inşa edilen kompleks içerisinde fitness, pilates ve basketbol salonları, açık futbol sahası ve çocuk oyun alanı yer alıyor.
Harmandere Konutları 2. Etap
Harmandere Konutları 2. Etabı, 3 blok 178 daire ve 12 dükkandan oluşuyor. Konutlar, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan gecekondu sahiplerine belli bir ücret karşılığında tahsis ediliyor.
Kurtdoğmuş Köy Konağı
Geleneksel mimariye uygun olarak tasarlanan 310 m² alanlı konak içerisinde muhtarlık, köy kıraathanesi ve çok amaçlı salon yer alıyor. 
Kemal Tahir Kütüphanesi 
Pendik’in en eski kütüphanelerinden biri olan kütüphanemiz, 2020 yılında yapılan yenileme ve genişletme çalışmalarıyla 2 bina olarak 26 bin eserle kitapseverlere hizmet vermeye devam ediyor.
Hayaltepe Sosyal Tesisi
Çınardere Mahallesi'nde Pendikspor Tesisleri'nin hemen yanında inşa edilen PenCR Hayaltepe Sosyal Tesisi 545 m2 alana sahip. 152 kişi oturma kapasiteli kapalı restoran ve 264 kişi oturma kapasiteli deniz manzaralı teras yer alıyor.
Kapalı Semt Pazarı Sayısı 4’e Çıktı
Pendik Belediyesi Pendik Sahil’de bulunan Kapalı Semt Pazarının dışında 3 yeni pazarla b-sayıyı 4’e çıkardı. Uygun olan her mahalleye inşa edilecek semt pazarlarıyla geçmişte olduğu gibi sokaklar trafiğe kapatılmıyor. Ayrıca pazar sonrası oluşan çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş oluyor. 
Pendik, Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metrosu’na kavuştu
Tavşantepe-Sabiha Gökçen Metrosu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete girdi. Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın ilk sürüşünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Tavşantepe, Fevzi Çakmak, Yayalar – Şeyhli ve Sabiha Gökçen duraklarından oluşan 7,4 kilometre uzunluğundaki hat Kadıköy’e kadar kesintisiz ulaşım sağlayacak. 
Pendik Belediyesi, metro istasyonlarına entegre şekilde meydanlar inşa etti. İstasyonların çevreleri yeşillendirildi, meydanlara oturma grupları konuldu. Yayalar – Şeyhli Meydanı’na otopark inşa edilirken; Fevzi Çakmak Meydanı’na ise ileriki aylarda otopark yapılacak.
Pendik’te Gençler Çok Şanslı
Pendik Belediyesi gençlerin ve çocukların eğitici ve eğlenceli etkinliklerle sosyal ve aktif kalmalarını amaçlıyor. Bu amaçla yaptıkları spor müsabakaları, spor branşları yaz-kış kursları, paten-kaykay-scooter yarışları, PENBİS ve Pendik Robot Festivalleri ve benzeri birçok etkinlikle gençleri ve çocukları aktif tutarken aynı zamanda sporu ve sporcuyu da destekliyor. 
Uluslararası gençlik çalışmalarının yürütülebileceği içerisinde 40'ar kişilik 3 obalı konaklama ünitesi, okçuluk, matrak oyunları, plaj voleybolu ve futbol gibi çeşitli spor branşları için etkinlik alanları, 1.700 metre uzunluğunda doğa yürüyüşü parkuru ve dinlenme alanları yer alan 24.650 m² alanlı devasa Pendik Gençlik Kampı’nda ise gençler doğayla buluşuyor. 
Pendik Belediyesi spor ve kamp etkinliklerinin yanı sıra zihni de güçlendiren, çocuk ve gençlerin yaratıcı yanlarını geliştirmelerini amaçlayan uygulamalı etkinlikler, şenlikler, el sanatları ve enstrüman kursları da gerçekleştiriyor. Bu etkinliklerle çocuk ve gençlerin kişisel gelişimlerine de katkı sunuluyor. Gençlerin sesini her daim dinleyen, onlara alan tanıyan Başkan Ahmet Cin, sık sık gençlerle bir araya geliyor. 
Üniversiteliye destek Pendik Belediyesinden
Pendik Belediyesi üniversiteye yeni kayıt olan öğrencilere 2 bin TL’lik yardım yaptı. Başkan Ahmet Cin geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de “Pendik Belediyesi Yeni Üniversiteli Destek Uygulaması” ile üniversiteyi ilk kez kazanan 4 bin 744 gence destek verdi. 
Pendik’te 35 noktada ücretsiz internet hizmeti veriliyor. Kemal Tahir Kütüphanesinde sınav ve derslerine çalışan gençler, ücretsiz internet sayesinde WEB kaynaklarını, eğitici videoları ve daha birçoğuna erişebiliyor.
Çocuklara masalsı bir dünyanın kapıları Pendik’te aralanıyor
Kavakpınar Mahallesi Yeni Asır Caddesi üzerindeki 7.876 metrekarelik alana kurulan devasa Pendik Masal Parkı’nda çocukların seveceği pek çok ünite düşünüldü. Burada çocuklar geleneksel masal kahramanları, zaman tüneli, Rafadan Tayfa Sokağı, oyun parkları, Keloğlan ve eşek, dev, saray ve masal anlatan ağaç ile eşsiz ve masalsı bir deneyim yaşama fırsatı yakalıyor. Pendik Masal Parkı’nda aynı zamanda masal diyarı da yer alıyor. Çocuklar, Masal Parkı’nda eğlenceli aktivitelerin yanında mini Göbeklitepe’yi gezerek yeni şeyler de öğreniyor.
Geleceğin dahileri Pendik’te yetişiyor
Bilim Merkezleri yıl boyunca yaptığı atölyeler, geziler ve çalışmalarla on binlerce kişiyi bilimle buluşturuyor. 3 Bilim Merkezinde yaz boyunca Robotik Kodlama Eğitimi, Scratch Kodlama Eğitimi ve Yaz Bilim Okulu gibi süreli eğitimler yapılıyor, kış aylarında ise okul gezileri düzenlenerek çocuklara bilim sevgisi aşılanıyor.
Kültür - Sanat şehri Pendik
Bir kültür-sanat kenti olma yolunda hızla ilerleyen Pendik, pandemi dönemine rağmen önemli kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Söyleşiden sergiye, konserden tiyatroya 2 bin 530 program düzenlendi. 29 branşta 3 bin 362 kursiyere eğitim verildi. Her yıl düzenlenen Geleneksel Sanatçılar Buluşması’nın yanı sıra ikinci kez Kahve Festivali ve Pendik Robot Festivali  gerçekleştirildi. 
Pendik Belediyesi kütüphanelerine rekor sayıda ziyaretçi geldi. Son 3,5 yılda 16 kütüphaneye 848 bin  kişi ziyaret gerçekleştirildi. Üye sayısı ise 100 bine yaklaştı.
Pendik’te Kimse Yalnız Değil
Belediye bütçesinin %8’lik kısmı ayni ve nakdi yardımlara ayıran Başkan Ahmet Cin  bu sayede Pendik’te kimseyi yalnız bırakmıyor. Bayramlarda ihtiyaç sahiplerini sofraları “Hediye Et Kampanyası”yla bereketleniyor. Yine ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklarına ekiplerce teslim edilen gıda kolileri ve kırtasiyelik, kışlık yardımların yanı sıra Günlük Sıcak Yemek, pandemide “Hijyen Paketi”, Cenaze ve Ramazan Yemeği, Hoş Geldin Bebek ile yeni anne babalara ilk destek çantası, Hasta Yatağı Dağıtımı ve Evde Hasta Refakati Hizmetleri, Psikolojik Danışmanlık, Aile Çocuk Eğitim Merkezi Hizmetleri, Hasta ve Engelli Nakil Hizmeti gibi pek çok hizmetle vatandaşları asla yalnız bırakmayarak şefkat elini uzatıyor.
Pendik’te Engelsiz Yaşam
Engelli bireyleri de unutmayan Pendik Belediyesi, onların topluma katılması, daha rahat koşullarda sosyalleşmesi ve eğitim için atılan adımlarla çeşitli festivaller, engelsiz şenlik, ampute futbol ve tekerlekli sandalye basketbol turnuvaları gibi etkinliklere imza atıyor. Bu etkinliklerde aynı zamanda vatandaşların empati kazanması da amaçlanıyor. Engelli bireyler engelsiz atölyede el işi öğrenerek üretim yaparken, engelsiz yaşam merkezinde ise çeşitli eğitimler alıyorlar. Pendik Belediyesinin engelli bireyler için yaptığı Engelsiz Park Projesi ise Türkiye Belediyeler Birliğinin (TBB) Engel-siz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’nda Emine Erdoğan’dan ödül aldı.
Çaylar sıcak, muhabbet samimi
Başkan Ahmet Cin, her çarşamba ve perşembe düzenlenen halk gününde Pendiklilerle bir araya geliyor ve vatandaşın taleplerini, eleştirileri not ediyor; ardından doğrudan ilgili birim ve müdürlüklere iletiyor. Başkan Ahmet Cin, mesaisinin önemli bir bölümünü de esnaf ziyaretlerine ayırıyor. Zaman ve mahalle fark etmeksizin gerçekleştirilen ziyaretlerde esnafla hasbihal ederek onları dinliyor
Büyüklerimiz için vefa ve saygı dolu bir mekan: Vefa Kıraathanesi
“Ne Varsa Pendik’te Var” sloganının altını hakkıyla dolduran Vefa Kıraathanesi’nde vefa ve saygıyla Pendik’te yaşayan 65 yaş ve üzeri büyükler günlerini neşe ve eğlenceyle geçiriyor. Vefa Kıraathanesinde büyüklerimiz için çeşitli sosyal aktiviteler yapılıyor. El işi ve güzel sanatlar atölyeleri, sabah sporu, kutu oyunları, seminerler, geziler ve müzik dinletileriyle 65 yaş ve üzeri vatandaşların sosyalleşmelerine ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla hizmet veren Vefa Kıraathanemiz büyüklerimizin hizmetinde…
Bu park patili dostlar için: Neşeli Patiler Parkı
Pendik Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik faaliyetleriyle hayvanların hem sağlığını hem de yaşam koşullarını iyileştirmek adına binlerce patili dosta hizmetler veriyor.
Sokaktaki canları her daim gözeten Pendik Belediyesi hizmetleri kapsamında nakil işlemleri, kısırlaştırma ve rehabilitasyon, klinik tedavi, aşılama, sahiplendirme, ilçede belirlenen noktalara kedi ve kuş evlerinin konulması, bayat ekmek ve artık yemek toplama çalışmaları ile sokak hayvanlarını besleme bulunuyor. Hayvan severlerin taleplerini değerlendiren Pendik Belediyesi Neşeli Patiler Köpek Eğitim Parkı ve Kliniğini 16 gün gibi kısa sürede tamamlayarak Yenişehir Mahallesi’nde 4 bin 550 metrekare alanda açtı. Parkta köpek temel eğitim alanı, yarışma ve ana eğitim parkuru, yürüyüş yolu, köpekler için serbest oyun alanı yer alıyor. 
Pendik’e Yeşil Koridor
Kent geneline yeşil alan ve park kazandırmayı sürdüren Pendik Belediyesi, ilçedeki park sayısını 209’a çıkardı. 41 adet spor sahası inşa eden belediye “daha yeşil ve yaşanabilir Pendik” sloganıyla 777 bin ağaç ve bitki dikimi gerçekleştirdi. Yeni açılan yolların peyzajını içeren “Yeşil Koridor” Projesi ve yapımı devam eden Pendik Çamlık Korusu’yla Pendik Belediyesi 1 milyon 184 bin 400 metrekare yeşil alan hedefine ulaşacak.
Kentsel Dönüşüm ile depreme dayanıklı ve modern yapılar inşa edilecek 
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Ertuğrulgazi Mahallesi’nde yıllardır beklenen imar müjdesini verdi. Başkan Ahmet Cin, Ertuğrulgazi Mahallesi’nde hazırladıkları imar planlarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandığını belirterek ilk etapta parselasyon işlemlerinin ardından hak sahiplerine imarlı tapularını teslim edeceklerini belirtti. Bir diğer Kentsel Dönüşüm Projesi ise Orta Mahalle’de devam ediyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla bölgeye depreme dayanıklı ve modern binalar inşa edilecek. Toplamda 447 yapının yıkılacağı proje alanında Pendik Belediyesi ekipleri çevre güvenliği alarak tahliye süreci tamamlanan yapıları yıkıyor. Deprem riskleri göz önünde bulundurularak yıkılan yapılarda 1. etap ise tüm hızıyla sürüyor. Proje tamamlandığında Orta Mahalle’ye 2.081 bağımsız bölüm kazandırılacak. 
AFAD’dan akreditasyon alan ilk belediye: PEAK 
Başkan Ahmet Cin’in göreve gelişini takiben 2020 yılında kurulan Pendik Belediyesi Arama ve Kurtarma (PEAK) Ekibi, ilçe ve ülke genelinde arama kurtarma ve tatbikat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. PEAK geçtiğimiz yıllarda yaşanan afetlerde arama kurtarmada yer almanın yanında erzak yardımı ve müsilaj temizliğinde de görev aldı. PEAK aynı zamanda arama kurtarma eğitimleri ve tatbikatlar da düzenliyor. PEAK, AFAD “Kentsel Arama Kurtarma Hafif Seviye Ekip” sürecini tamamlayarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan akreditasyon sertifikası teslim aldı. Pendik Belediyesi, AFAD’dan akreditasyon alan ilk belediye oldu.
Pendik, Akıllı Şehircilik çözümleri kullanıyor
Pendik Belediyesi, akıllı şehircilik çalışmalarına yenilerini ekleyerek her adımda daha çevreci, daha hızlı ve aktif müdahale edebilen ve Pendik’in tümüne entegre olabilen sistemleri kullanmaya devam ediyor. Türkiye’de LoRa sistemini ilk defa kullanıma alan Pendik Belediyesi, sistem aracılığıyla sensörlerle anlık ölçümler yaparak rögar su taşkını ve gizli buzlanma gibi risklere anında ekiplerle müdahale ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir