BAŞBAKAN'I KILIÇDAROĞLU KARŞILADI

BAŞBAKAN'I KILIÇDAROĞLU KARŞILADI
Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından Başbakan Yıldırım ve Kılıçdaroğlu kameraların karşısına geçti.

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından Başbakan Yıldırım ve Kılıçdaroğlu kameraların karşısına geçti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, OHAL süresince acil ihtiyaçlara binaen daha az maddeden oluşan partilerin mutabakatıyla hazırlanan bir çalışmanın söz konusu olduğuna dikkat çekti. Yıldırım, üç partiden birer milletvekilinin belirleneceğini ve bu vekillerin konu ile ilgili çalışma yapıp genel başkanlarını bilgilendireceğini açıkladı.
CHP genel merkezinde 1 saat süren görüşmenin ardından Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kameraların karşısına geçti. Basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "Ortak irade bugün dünden daha fazla" dedi.
Başbakan Yıldırım açıklamasında şunalrı kaydetti:
"Olağanüstü Hal Kararının çıkarılmasının ardından hükümetimizin aldığı kanun hükmünde kararnameler ile ilgili kendisini bilgilendirdim. Bu konudaki hassasiyetlerini bizimle paylaştı. Gerek bundan hem genel başkan hem de biz yapılanlar açısından dikakte alacağız. Görüşmelerimiz devam edecek. Ülkemizde darbe girişimlerinin asla ve asla bir tehdit olamktan çıkarılması bu kondua ortak bir iradenin dünden daha fazla olduğunu görmekten mutlu oldum.
"MHP, CHP, AK PARTİ BİRER ARKADAŞI GÖREVLENDİRECEK"
Daha önce cumhurbaşkanımızın daveti üzerine bu konu gündeme gelmişti. İki şekilde.. Bir, kapsamlı yeni bir anayasa yapılması, bu çalışmaların siyasi partilerin biraraya gelerek devam ettirmesi yönündeydi. Bir de acil ihtiyaçlara binaen daha az maddeden oluşan yine partilerin mutabakatıyla oluşan bir çalışma konusu da benimsenmişti. Bu konuyu bugün ele aldık biraz sonra da MHP'yi ziyaret edişimizde gündeme getireceğiz. MHP, CHP ve AK Parti birer arkadaşı görevlendirecek. Onlar çalışma yapıp genel başkanları bilgilendirecek."
İki lider görüşmenin ardından açıklama yaptı
GÖRÜŞME 1 SAAT SÜRDÜ
Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.
BAŞBAKAN'I KILIÇDAROĞLU KARŞILADI
Başbakan Binali Yıldırım, beraberindeki AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile saat 13.03'te CHP Genel Merkezi'ne geldi. Yıldırım'ı makam aracından indiği sırada CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç karşıladı. Yıldırım, parti girişinde ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından karşılandı.
MYK'YI TOPLADI
Öte yandan Kılıçdaroğlu, görüşme öncesi partisinin Merkez Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun bu toplantıda, görüşmeye ilişkin MYK üyeleriyle bilgi alış verişinde bulunduğu belirtildi.

untitled-25yt6.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir