BAŞBAKAN YILDIRIM NOKTAYI KOYDU: BAŞİKA'DAYIZ!

BAŞBAKAN YILDIRIM NOKTAYI KOYDU: BAŞİKA'DAYIZ!
Başbakan Binali Yıldırım, Irak ile çıkan Başika krizi sonrası yaptığı açıklamada Türk askerinin Başikada kalacağını söyledi.

Başika’da konuşlu Türk askeri birliğinin ülkeden çıkmasını isteyen Irak Merkezi Hükümetine sert tepki gösteren Başbakan Binali Yıldırım, "Bölgede DEAŞ ile mücadele etmek için Türk varlığı orada kalmaya devam edecek. Türkiye hakkında ileri geri konuşmak Irak’ın haddi değildir" dedi.
9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasında konuşan Başbakan Yıldırım, Irak Merkezi Hükümetinden gelen tepkinin ’anlaşılmaz’ olduğunu ifade ederek, "Irak’ta 63 değişik ülkeden askeri unsur var. Yeni Zelanda’dan var. Irak nere Yeni Zelanda nere. PKK’nın barındığı Irak’ta bugüne kadar Irak Merkezi Yönetimi tedbir almazken, 63 ülkeden askeri unsur bulunurken Türkiye’nin oradaki varlığına takılması abesle iştigaldir. Bunun hiçbir şekilde iyi niyetle izahı yoktur" ifadelerini kullandı.
TÜRK VARLIĞI BÖLGEDE KALMAYA DEVAM EDECEK
Yıldırım, Irak’taki Türk askeri varlığının geleceğiyle ilgili de net konuştu. Başbakan, "DEAŞ ve PKK’nın bölgedeki varlığını bırakıp Türkiye’nin varlığına laf söylemesinin hiçbir anlamı yok. . Bağdat ne söylerse söylesin, bölgedeki DEAŞ ile mücadele için Türk varlığı orada kalmaya devam edecek. Bizim varlığımız daha fazla insanlık dramının yaşanmaması ve bölgedeki oldu bittilerin önüne geçilmesi içindir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir