BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ KİSPEST AĞIRLADI

BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ KİSPEST AĞIRLADI
Macaristan Budapeşte’nin Kispest Belediyesi tarafından ağırlanan Pendikli 20 öğrenci, unutulmaz anılarla Türkiye’ye döndü. 9. Sınıf birincilerinden seçilen öğrenciler

Macaristan Budapeşte’nin Kispest Belediyesi tarafından ağırlanan Pendikli 20 öğrenci, unutulmaz anılarla Türkiye’ye döndü.  9. Sınıf birincilerinden seçilen öğrenciler, Pendik Belediyesinin kardeş şehri Kispest Belediyesinin kampında Macar, Polonyalı ve Hırvat öğrencilerle birlikte konakladılar.   
 2011 yılından beri devam eden kardeş şehir öğrenci değişim programı kapsamında 20 Macar öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan Macar grubunun ziyaretinden sonra, 20 Pendikli öğrenci de Kispest’e gönderildi. Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen  9.sınıf birincisi 20 öğrenci, Macaristan, Polonya ve Hırvatistan’dan 90’a yakın öğrenci ile birlikte Kispet Belediyesinin  Balaton Gölü yakınlarındaki öğrenci kampında konakladılar. Öğrenciler civardaki tarihi mekânları ziyaret ettiler, doğa yürüyüşü yaptılar, Balaton gölü kenarında sportif faaliyetlerde bulundular. Plaj voleybolu turnuvasında birinci olan öğrenciler, düzenlenen  gecede de Türk müziği, folklor gösterileri, solo türküler, kıyafetler ve şiirlerle Türkiye'yi tanıttılar. 
 “Öğrencilik hayatımdaki en büyük tecrübe”
Başarılı öğrenciler, Macaristan’a yaptıkları gezide çok iyi zaman geçirdiklerini belirterek, hem eğlenceli, hem de öğretici olduğunu söylediler.
  HANİFE SUDE SARICA: Macaristan düşündüğümden de güzel bir ülke,  ben en çok Budapeşte’yi beğendim. Gece zincirli köprünün görünümü çok güzeldi. Aileler bizi çok iyi karşıladı. Balatonu çok beğendim, diğer ülkelerle turnuvalar yaptık, gecelerde onların kültürlerini de tanıdık ve farklı ülkelerden bir çok arkadaşım. Kamptakiler de gerçekten çok sıcakkanlılardı. Türkiye’ye dönerken bizi çok güzel uğurladılar. 
RECEP TAYYİP TÜRETKEN: Öncelikle değerli Başkanımız Dr Salih Kenan Şahin'e bize bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum. Macaristan çok düzenli ve tarihi bir yapıya sahip. Macaristan'da en çok ilgimi çeken şey dünyanın en büyük parlamentosu ve Tuna Nehri üzerindeki köprüler oldu. Orada aileler tarafından çok iyi karşılandık. Balaton ise anlatılmaz, yaşanır. Belki de öğrencilik hayatımda ki en büyük tecrübe idi. 
CEMİLE ASLAN: Macaristan’a yaptığımız gezi tek kelimeyle harikaydı. Başkenti Budapeşte "Orta Avrupa’nın Paris’i"sıfatını fazlasıyla hak ediyor.. Heykelleri ve mimarisiyle  Macaristan tam bir acık hava müzesi... Macaristan’da en çok hoşuma giden,  insanlarının çok misafirperver ve güler yüzlü olmasıydı. Bu açıdan Türk insanına çok benziyorlar. Değişim programı kapsamında yaptığımız bu gezide çok eğlendik ve çok şey öğrendik.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir