Bakan Kurum'dan Ayder Yaylası açıklaması

Bakan Kurum'dan Ayder Yaylası açıklaması
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ayder Yaylası'na ilişkin, "Ayder'imizin güzelliğini bozan yapıları kaldırıyoruz. Yöresel mimariye uygun bir tesis yaparak hepsini aynı çatı altında topluyoruz." ifadelerini kullandı

"Ayder'imizin güzelliğini bozan yapıları kaldırıyoruz. Yöresel mimariye uygun bir tesis yaparak hepsini aynı çatı altında topluyoruz." ifadesini kullanan Kurum, şunları kaydetti
Bunu da doğal yapısı tahrip edilmiş 17 bin 478 metrekare alanın sadece 3 bin 863 metrekarelik kısmına yapıyoruz. Geri kalan 13 bin 615 metrekare yeşil alan olacak. Ayder'imizde altyapıyı yeniledik. Otoparkı, doğal yapıyı hiçbir şekilde bozmadan yer altına indirdik. Seyir teraslarını yapıyoruz. Hepsi bitince, doğal doku daha da ortaya çıkınca yeni Ayder'imiz bugünden güzel değil, çok daha güzel ve yeşil olacak."

wwwwwww.jpgjjjjjjjjjjjj.jpg


BAKANLIKTAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2012 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla İstanbul’un Esenler ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarına tüm Türkiye’de devam ediyor.
İstanbul’da 695 bin bağımsız birimin dönüşümü tamamlandı, 93 bin bağımsız birimin de kentsel dönüşüm süreci devam ediyor. Gaziosmanpaşa’da 5 bin 375 bağımsız birimin dönüşüm süreci TOKİ ile koordineli bir şekilde yürütülüyor. İstanbul Gaziosmanpaşa’daki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, “Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm noktasında hızlı bir dönüşüm süreci yürütülüyor. Bakanlığımız, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak açısından belediyelerimizle birlikte süreci yürütmektedir.” ifadelerine yer verdi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir