AYDIN: “MERKEZ BİN 100 METRE KAREDE KURULDU’’

AYDIN: “MERKEZ BİN 100 METRE KAREDE KURULDU’’
Türkiye'de spor hekimliği ana bilim dalı bulunan ilk Sporcu Sağlığı Merkezi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Eyüp Sultan Yerleşkesi'nde açıldı.

Sporculara koruyucu hekimlik, teşhis, tedavi ve atletik performans yönetimi verecek merkezin açılışı Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü ve Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Prof. Dr. Mete Düren, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Tuncay ve Acıbadem Sporcu Sağlığı Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ömer Taşer katılımıyla yapıldı.
SPORCULAR, PROFESYONEL DÜZEYDE HİZMET ALABİLECEK
Törende bir konuşma yapan Başkan Remzi Aydın, “Sporun iyi ve doğru yapılması adına sporcu sağlığı çok önemli bir kavram. Bende bir sporcu olarak bunun farkındayım. Belediye Başkanı olarak da bu farkındalığı devam ettirmeye çalışıyorum. Bu anlamda Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ni, böyle bir merkez kurduğu için tebrik ediyorum. Bu merkezin Eyüp'te bulunması da bizim için ayrıca onur verici bir durum. Amatör sporcularımız artık profesyonel düzeyde hizmet alabilecekler. Bundan sonra burayı sık sık ziyaret etmeyi planlıyorum. Merkezimiz herkes için hayırlı olsun.” dedi.
TFF Basın Sözcüsü Düren, “Türkiye'de spora son yıllarda büyük yatırımlar yapılıyor. Yaralanan sporcunun rehabilitasyonuyla kalmayıp, performans testleri, sakatlanma riskleri analizleri, özellikle çocukların doğru spor branşına yönlendirecek araştırmalar da bu merkezlerde ön plana çıkmaktadır.” şeklinde konuştu.
Rektör Kazancıoğlu ise Türkiye'de, bünyesinde spor ana bilim dalı bulunan ilk merkezi açtıklarının altını çizerek, “Merkez bin 100 metre karede kuruldu. Günde 100 sporcuyu aynı anda rehabilite edebilecek bir merkez. Amatör, milli, profesyonel ve spora gönül vermiş herkese hizmet vermeye adayız.” ifadelerini kullandı.
Merkezde poliklinikler, performans test laboratuvarı, kuvvetlendirme/koordinasyon salonu ve günde 150 sporcuyu tedavi edebilme kapasitesine sahip sportif rehabilitasyon ünitesi yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir