AVRUPA KORONAVİRÜS KARANTİNASINA HAZIRLANIYOR...

AVRUPA KORONAVİRÜS KARANTİNASINA HAZIRLANIYOR...
Avrupa koronavirüs karantinasına hazırlanıyor... Sokaklarda çılgınlar gibi eğlendiler!Koronavirüs salgınında vaka ve ölüm sayılarını bir türlü kontrol altına alamayan Avrupa ülkeleri yaklaşan Noel tatili öncesi teker teker kapanmaya hazırlanıyor

Başta İngiltere ve Almanya olmak üzere birçok ülke sert kısıtlamalar devreye girmeden önce sokaklarda yaşanan çılgın eğlenceler haber ajanslarının yayınladığı fotoğraflara yansıdı. Sokaklarda sosyal mesafe ve maske gibi kuralları hiçe sayarak eğlenenlerse büyük tepki çekti.Koronavirüs salgını tüm dünyada etkili olmaya devam ederken toplam vaka sayısı 74 milyona dayandı. Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle 1 milyon 641 bin 741 kişi hayatını kaybetti.Salgının ilk aylarında virüsten ağır şekilde etkilenen Avrupa ülkeleri birkaç aylık kapanmalarla artış hızını düşürmüş, yaz aylarında ekonomik sıkıntılarla tekrar kapılar açılınca Kovid-19 deyim yerindeyse tekrar atağa geçmişti.Yaklaşan Noel tatiliyle birlikte başta İngiltere ve Almanya olmak üzere hemen tüm Avrupa ülkeleri yeniden kapanma kararı aldılar.İtalya ikinci bir dalga ile virüsün en çok vurduğu Avrupa ülkesi oldu. Ülkede salgının başlamasından bu yana 65 bin 857 can kaybı ve 1 milyon 871 bin vaka görüldü. Son 24 saatte korona virüse bağlı 846 ölüm ve 14 bin 844 yeni vaka sayısı görüldü. Vakalardaki artış nedeniyle yetkililer, 24 Aralık'tan 7 Ocak'a kadar en azından gece sokağa çıkma yasağı, zorunlu olmayan tüm seyahatlerin yasaklanması ve dükkanların kapatılmasıyla ülke genelinde kırmızı bölge ilan etmeyi planlıyor.

5fda098767b0a91b24d05e10.jpg

İngiltere'nin başkenti Londra'da yeni tip koronavirüs(Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, en sıkı kısıtlamaların yer aldığı üçüncü kademe önlemler uygulamaya kondu.
Birleşik Krallık’ta toplam 1 milyon 888 bin 116 vaka sayısı tespit edildi, toplam can kaybı ise 64 bin 908’e yükseldi.
Birleşik Krallık'ta, Londra'daki barlar, restoranlar ve oteller pandeminin başlamasından bu yana üçüncü kez kapanmaya zorlanıyor. Londra da dahil olmak üzere İngiltere'nin bazı bölgeleri en yüksek alarm seviyesine geçti.İngiltere'de vaka sayısının en çok arttığı şehir olan Londra'da, 3. aşama önlemler kapsamında tüm oteller, misafirhaneler, barlar ve paket servis yapanların haricinde tüm kafeler ve restoranlar kapatıldı.
Barların kapatılmasının ardından gençler, şehrin eğlence merkezi Soho'da sokaklarda eğlenmeye devam etti.Polis, kurallara uymaları için gençleri uyarırken kısa bir süre gerginlik yaşandı.
Tam kapanmanın öncesinde adeta 'tam açılma' yaşayan gençlerin bu görüntüleri haber ajansları tarafından tüm dünyaya servis edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir