ATAŞEHİR’DE ULUSLARARASI NÂZIM HİKMET ŞİİR GÜNLERİ

ATAŞEHİR’DE ULUSLARARASI NÂZIM HİKMET ŞİİR GÜNLERİ
Sanata ve sanatçıya büyük değer veren Ataşehir Belediyesi “Büyük Şair Nâzım Hikmet”i anma ve anlama amacıyla hazırladığı “Ataşehir Belediyesi 3. Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri”ni Erdal Eren Kültür Merkezi’nde başlattı.

Açılış törenine; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, onur konuğu Şükrü Erbaş, Festival Direktörü Şair Haydar Ergülen, Hırvatistan’ın önde gelen üç Hırvat şairi Darija Zilic, Goran Beus Richtemberg ve Marjan Grakaliç, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu ile şiirseverler katıldı.

atasehir.jpg


“Şiir Günleri’nin” onur konuğu Türkçe’nin yaşayan en önemli şairlerinden biri olan Şükrü Erbaş yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Bizim büyük ustamız Nâzım Hikmet’in adına düzenlenen böyle bir şiir buluşmasına beni “Onur Konuğu” olarak davet eden herkese; Ataşehir Belediyesi yönetimine, Sayın İlgezdi’ye, Haydar Ergülen’e, Belediyenin emeği geçen bütün yönetici ve emekçilerine sevgi ve saygıyla teşekkür ediyorum. Buluşmanın konuğu bütün şair kardeşlerimi ve burada bulunan herkesi saygıyla selamlıyorum.”

Şükrü Erbaş, “Benim arkamda aynı dilde, kültürde, coğrafyada yaşadığımız çok büyük dört şair var: Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Nâzım Hikmet. Ben, onların yazdığı o büyük şiirlerin hiç olmazsa eteklerinde yer alacak, onları da kendimi de mahcup etmeyecek, üzerimde soğuyup duran zamanın ağırlığını bir iç çekiş kadar olsun göğüsleyecek şiirler yazmak istedim. Onların hayatları kadar engin bir gönülle yaşamak istedim. Onların, sadece yaşadıkları zamana değil bütün zamanlara meydan okuyan o büyük başkaldırılarını, en büyük miras olarak taşımak istedim. Aşktan, emekten, şiirden ve utanma duygusundan başka bir hayatım olmasın istedim” şeklinde konuştu.
Şiir Günleri Direktörü Haydar Ergülen yaptığı konuşmada, “Şiir Günlerinin, Nâzım Hikmet’i yitirdiğimiz 3 Haziran gününü de kapsayan 4 günlük bir buluşma olduğunu belirterek, “Salgın nedeniyle üçüncüsünü bu yıl 7-10 Ekim arasında yapılacak. Üçüncü kez konuk ülke şairlerini ağırlıyoruz. Bu yıl üç seçkin Hırvat şairi konuğumuz oluyor. Bir dil, ülke şiirini farklı şairleriyle tanımayı, onları hem Türkiye’den katılan şairlerle hem izleyenlerle buluşturmayı sürdüreceğiz” dedi.
Açılış konuşmaları ve plaket sunumunda sonra konuk ülke Hırvatistan’ın şairleri Darija Zilic, Goran Beus Richtemberg ve Marjan Grakaliç kendi şiirlerini okudular.
Hem kendi şiirlerini hem de başka şairlere ait şiirleri besteleyen şair ve müzisyen Tozan Alkan ve arkadaşları da müzik dinletileriyle program da yer aldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir